Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Vivabolig - en demensvenlig boligorganisation

Vivabolig - en demensvenlig boligorganisation

Vivabolig understøtter trygheden for beboere med demens i boligområderne.

I boligorganisationer bor der mange forskellige mennesker, herunder beboere, der bor og lever med demens. Derfor er det rigtig vigtigt, at personalet i boligorganisationerne har viden om demens, for at kunne give en ”hjælpende hånd” når der kommer udfordringer i forbindelse med sygdommen demens.

Derfor har Vivabolig valgt at blive en demensvenlig boligorganisation. Det betyder, at administrationen, viceværter, serviceteknikere, afdelingsbestyrelser og beboere får en uddannelse i at understøtte trygheden for beboere med demens i flere af boligorganisationens afdelinger.
Den 8. december 2022 deltog hele Vivaboligs personale, omkring 100 personer, i undervisning om RUM´lighed, hvor alle fik mere viden om demens og advarselstegn på demens og om, hvordan man kan imødekomme mennesker med en demenslignende adfærd.
Den 20. marts 2023 var det hele repræsentantskabet og alle afdelingsbestyrelserne tur.

Efterfølgende blev der lavet aftaler, via beboerrådgiverne Johnny og Carsten i de forskellige afdelinger, blandt andet i Vodskov afdeling 15, Vadum afdeling 14, Vejgaard, Rughaven afdeling 4 og flere afdelinger i Aalborg Centrum. Der er nu blevet undervist i alle afdelingerne. Beboerne i de respektive afdelinger mødte talstærkt op. Alle var meget interesseret i emnet og der var stor spørgelyst.

Læs mere om demensindsatser

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen