Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Vi stiller skarpt på færdselssikkerheden ved skolerne i Aalborg

Vi stiller skarpt på færdselssikkerheden ved skolerne i Aalborg

Nordjyllands Politi har i årets første kvartal haft fokus på færdselssikkerheden omkring blandt skolerne i hele Aalborg Kommune. Det har udmøntet sig i form af forskellige kampagner.

For Nordjyllands Politis vedkommende er 2024 startet, som det plejer.

Vi har stillet skarpt og haft fokus på trafikken og sikkerheden ved og omkring de forskellige skoler rundt omkring i Aalborg Kommune.

Allerede den 2. januar bakkede vi op om den nationale kampagne, en målrettet færdselskontrol ved skoleveje, hvor vi havde fokus på bilisters hastighed ved skolerne, om børn er fastspændt, om føreren anvender sikkerhedssele, den generelle trafikale adfærd, herunder blandt andet parkering i forbindelse med aflevering og afhentning, lys på cyklerne og meget mere.

Dette fokus skulle gerne skabe en mere sikker og tryg færden ved og omkring skolerne, hvor der i ”myldretiden” er tæt trafik og mange børn, som skal til og fra.

Uge 5 bød vanen tror på den ”sureste uge”, hvor vi støttede op om de evigt arbejdsomme skolepatruljer, som trodser alt slags vejr for, at deres skolekammerater kan komme sikkert i skole. Dette skete i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, som har lavet en undersøgelse, der viste, at godt hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige situationer, hvor voksne har opført sig hensynsløst.

Denne adfærd fra voksne trafikkanter er selvfølgelig ikke i orden, hvorfor vi har støttet op om kampagnen og været til stede ved skolerne. Vores tilstedeværelse skulle gerne være en påmindelse om, at voksne bilister og cyklister skal følge færdselsreglerne og udvise et særligt hensyn over for børn og skolepatruljerne i trafikken.

”Giv et smil til skolepatruljerne” var sloganet – det budskab vil vi gerne være en del af.

Her kan du læse mere om trafiksikkerhed

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Nordjyllands Politis logo

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen