Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Nyt kortlægningsværktøj til forebyggende arbejde mod ekstremisme og radikalisering

Nyt kortlægningsværktøj til forebyggende arbejde mod ekstremisme og radikalisering

Kortlægning af ressourcer og udfordringer for at understøtte arbejde med forebyggelse og tryghed i Aalborg Kommune.

I slutningen af august havde medarbejdere fra SSP, MidtbySjakket, Fritidscentre og Familiegrupper besøg fra Center for Dokumentation og Indsats mod Ekstremisme. Her blev der over to dage afholdt et kursus i kortlægning som metode med fokus på, hvordan denne metode kan benyttes i forebyggelsen af ekstremisme og radikalisering, samt i forebyggelsen af generel mistrivsel og uhensigtsmæssig adfærd.

I korte træk handler metoden om at udarbejde en geografisk kortlægning af ressourcer og udfordringer for enten et område eller et individ. På kursusdagene blev medarbejderne introduceret til metoden og lærte at applicere den på konkrete områder i Aalborg Kommune. Desuden præsenterede SSP-konsulent fra Gladsaxe Kommune deres erfaringer med brug af metoden i praksis. 

Aalborg Kommune arbejder allerede nu aktivt med kortlægningsmetoden, der skal bidrage til et fortsat godt, forebyggende og systematisk samarbejde mellem forskellige aktører i Aalborg Kommune, et samarbejde der bidrager til trygheden.

Læs mere om arbejdet med antiradikalisering

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen