Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Det årlige sikkerhedstjek langs Aalborg Havnefront

Det årlige sikkerhedstjek langs Aalborg Havnefront

Vi er stolte af vores havnefront. Fjorden samler byen omkring vandet, og det stiller også krav om, at sikkerheden ved vandet skal være helt i top, så borgerne oplever en høj grad af sikkerhed og tryghed.

Aalborg Kommune og samarbejdsparter har i mere end et årti arbejdet fokuseret på sikkerheden langs havnefronten. Nogle af de fysiske tiltag der har været fokus på er blandt andet:

  • Belyste redningsstiger hver 25. meter, hvor vi efterhånden har fået skiftet de fleste ud til moderne redningsstiger doneret af TrygFonden
  • Redningsreb i vandoverfladen langs hele kajkanten
  • Belysningsniveauet langs og på kajkanterne
  • Kameraovervågning med blandt andet termiske kameraer og super zoom
  • En kran til beredskabets redningsbåd for hurtig udrykning 

Alt denne infrastruktur skal fungere i det hårde miljø en havn nu engang har. For redningsstiger bøjes af is og både, reb knækker eller sætter sig fast mellem fenderne og belysningen i vandkanten er hårdt udsat og så videre. Derfor er der behov for løbende vedligeholdelsesarbejde og tilsyn for at sikkerhedsniveauet holdes. Hvorfor Aalborg Kommune som minimum hvert år foretager et tilsyn på udstyret sammen med Nordjyllands Beredskab.

Generelt er der kommet meget fokus på havnesikkerhed, og vi mærker en stor interesse fra blandt andet unge studerende, der har idéer og input til forbedringer, eller ønsker viden og data om, hvordan vi arbejder med havnesikkerheden til deres projektarbejde. Dette fokus er vi meget glade for, siger Henrik Jess Jensen og Christian Birch Smith fra By og Land, de støtter op om disse projekter, som i sidste ende vil komme os alle til gode.  Vi udvikler os sammen for alles sikkerhed og tryghed.

Læs mere om samarbejdet omkring en sikker havnefront

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen