Skip til hoved indholdet
    Hjem Indsatser Sikkerhed på havnefronten

Sikkerhed på havnefronten

”Tryg Aalborg – en mere tryg kommune” har vi fokus på sikkerhed på havnefronten. Vi er stolte af vores havnefront. Fjorden samler byen omkring vandet, og det stiller også krav om, at sikkerheden ved vandet skal være helt i top, så borgerne oplever en høj tryghed.

Mål

Borgerne i Aalborg skal fortsat opleve en høj tryghed.

Øget sikkerhed og hermed tryghed på havnefronten

Aalborg Kommune, Nordjyllands Politi, Nordjyllands Beredskab, Aalborg Universitet med flere samarbejder om at finde løsninger på, hvordan man kan øge sikkerheden og trygheden, når man færdes på Aalborg havnefront.  Sikkerheden på havnefronten skal også ske i et samspil med borgerne. Den enkelte borger kan gøre meget for at forebygge ulykker på havnen, ved blandt andet at følge Trygfondens 5 gode råd, når man færdes på havnen. 

Hvad gør vi allerede på området?

Vi arbejder kontinuerligt med at øge havnesikkerheden, og vi har iværksat en række foranstaltninger for at opgradere havnesikkerheden, blandt andet med øget belysning, etablering af flere redningsposter, nye stiger, reflekser, ændring af vejudformning og arbejdet med termiske kameraer. 

Se tv-indslag og artikler om sikkerhed på havnefronten

Se indslag på DR Nyheder Nordjylland, den 8. marts 2018 på dr.dk

Læs artikel på TV2 Nords hjemmeside den 17. december 2017 på tv2nord.dk

Se indslag på TV2 Nord, den 2. marts 2016 på tv2nord.dk

Se indslag på DR den 2. marts 2016 på dr.dk

Hvad skal vi have fokus på?

Indsatsen hænger uløseligt sammen med tiltag på og omkring havnefronten. Jomfru Ane Parken spiller en vigtig rolle i denne omdannelse, og parken giver med sin levende udformning Aalborg by en oase med udfoldelsesmuligheder, og de bløde trafikanter får gode vilkår for færdsel. På havnefronten er der mulighed for at slentre, løbe og cykle på havnepromenaden, opholde sig på nedsænkede terrasser og i den grønne sansehave, eller dyrke mange former for boldspil på aktivitetsarealet, eller blot slappe af i solstolene ved Musikkens Hus. Det er muligt at tage sig et fjordbad ved det nye havnebad. Mangfoldigheden af aktiviteter er attraktiv for en bred målgruppe, både unge, børnefamilier og ældre kan lide at opholde sig langs fjorden. Kulturbroen er en realitet og benyttes flittigt, og der bygges og udvikles af offentlige og private aktører. Det betyder, at sikkerhedsarbejdet på havnefronten også handler om samskabelse med for eksempel private aktører. 

Aalborg Kommune, Nordjyllands Beredskab, AAU Faculty of Engineering and Science og sikringsfirmaet Actas A/S er ligeledes gået sammen om at finde en innovativ løsning på, hvordan man kan øge sikkerheden og trygheden ved at færdes på Aalborg havnefront. Projektet understøttes af de globale teknologivirksomheder Milestome Systems og HikVision på henholdsvis Video Management Software og på kameraer. Løsningen består af en kombination af termiske kameraer og et supplerende styrbart kamera til brug for aktiv afsøgning. Det er Aalborg Universitet, som kortlægger risikoarealer og udvikler et banebrydende program, som kan "genkende" utilsigtede hændelser, og give en alarm direkte til relevante myndigheder med henblik på at respondere hurtigst muligt med den rette indsats. 

Tovholder

Afdelingsleder Henrik Jess Jensen, Aalborg Kommune

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Nordjyllands Politis logo

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen