Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Demensvenligt Aalborg

Demensvenligt Aalborg

Øget viden om demenssygdomme bidrager til øget livskvalitet og tryghed.

Der arbejdes hele tiden med at skabe øget forståelse og viden om demens, for at bidrage til et trygt Aalborg for de borgere, der lever med en demenssygdom tæt inde på livet. Dette gør vi bandt andet via samskabelse og inddragelse af borgere og civilsamfund på mange fronter. 
Vores indsats omkring demensvenlige boligområder er fortsat her i 2023 med et tæt samarbejde med Vivabolig, Aalborg Kommune Ældre og Sundhed og Center for Tværfaglig Forebyggelse om RUM´lighed. Det betyder, at administrationen, viceværter, serviceteknikere, afdelingsbestyrelser og beboere i Vivabolig har fået en uddannelse i at understøtte trygheden for beboere med demens i flere af boligorganisationens afdelinger.

Projekt Demensvenligt Kultur-Liv er med til at skaber tryghed.

Kulturen kan bygge bro til nye fællesskaber og muligheden for at holde fast i livet, når sygdommen demens er blevet en del af hverdagen. Derfor er der indledt et samarbejde med 6 kulturinstitutioner I Aalborg Kommune og Videnscenter for Demens. De medvirkende kulturinstitutioner er: Den rytmiske i Nordkraft, Aalborg Bibliotekerne, Stadsarkivet, Biffen i Nordkraft, Aalborg Historiske Museum og Aalborg Symfoniorkester.  Der deltager 9 par per hold og løber over 17 gange. De medvirkende kulturinstitutioner er alle blevet undervist i sygdommen demens og i hvordan man kan imødekomme mennesker i deres tidlige demensforløb. Demensvenligt Kultur-Liv skaber trygge fællesskaber og oplevelser. 

På job med demens

Det har ikke været uden udfordringer at holde Kirsten Neuschild og Steen Refsgaard fast i deres jobs på Aalborghus Gymnasium, efter de fik en demensdiagnose. For at skabe en større forståelse for sygdommen demens tog Steen og Aktiv med Demens i Aalborg Kommune sammen initiativ til et møde med rektor og lærergruppen på gymnasiet, hvor de blev klædt på til viden om demens. Dette var medvirkende til at begge fik tilrettet deres stillinger og nu forsat er ansat i et fleksjob på gymnasiet. Åbenheden omkring sygdommen, har skabt stor tryghed for de 2 gymnasielærere.

Demenssymbolet – En Håndsrækning – nationalt symbol til mennesker med demens.

Demens er svært at se. Derfor har Danmark fået et symbol til mennesker med demens. Hænderne symboliserer, at alle mennesker kan have brug for hensyn eller en håndsrækning. Det gælder ikke mindst for mennesker med demens, som i særlig grad kan have brug for lidt mere tid og tålmodighed eller ekstra venlighed. Aalborg Kommune udleverer gratis demenskit til borgere med demens.
Du skal henvende dig til Aktiv med Demens på telefonnummer 99 82 35 10.
Demenskittet indeholder nøglering, klistermærker, navneskilt og pin, alt sammen med demenssymbolet på. 

Læs mere om demensindsatser

 

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen