Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Camp Ung – en øjenåbner for både forældre og elever

Camp Ung – en øjenåbner for både forældre og elever

Forældrene er generelt rigtig glade for at være med på Camp Ung, som er det nye forebyggelsesforløb for Aalborg Kommunes udskolingselever.

”Det har været en stor øjenåbner og været utrolig givende”.

Sådan lyder en af de mange positive tilbagemeldinger fra de forældre, der de seneste måneder har brugt en aften på Camp Ung sammen med deres barns klasse. 

Det er eleverne i 7. og 8. årgang, der inviterer deres forældre til en aften med fakta og dialog om, hvordan det står til med trivsel, alkoholdebut, rygning, aftaler med forældre og så videre i netop deres klasse.

Det har eleverne undersøgt i dagene op til forældrenes besøg, og de har samtidig forberedt workshops, hvor forældrene kan få testet deres viden om ungelivet, som det ser ud i dag. 

Mere end 1000 forældre har deltaget siden skoleåret begyndte, og de er generelt meget begejstrede for det nye koncept.

Et par eksempler fra deres tilbagemeldinger:

”Rigtigt fint initiativ. Meget flot proces ved elev-workshops. Oplevede meget elev-ejerskab”

 ”Spændende og relevant. Informativt og brugbart. Dejligt at se de unges engagement og et godt udgangspunkt for dialog derhjemme”.

Forældrenes samlede evaluering viser, at der er stor tilfredshed med det nye koncept, og det bekræfter Camp Ung Teamet i, at det har været rigtigt at satse på præsentation af nærværende data – og mere dialog. Begge dele kan være øjenåbnere for både forældre og børn og kan være med at aflive flertalsmisforståelser om, hvad andre unge gør, og hvad andre forældre gør. 

Camp Ung Teamet består af engagerede pædagoger fra Aalborg Kommunes fritidscentre, og de har siden skoleårets begyndelse afholdt Camp Ung på mere end halvdelen af Aalborg Kommunes 37 skoler. De resterende skoler får besøg i det nye år, og her håber teamet, at forældrene vil møde lige så talstærkt op. 

Alle undersøgelser viser nemlig, at unge gerne vil have forældrene tæt på sig, når ungelivet banker på med alle dets valgmuligheder og nye arenaer. Og at forældre har glæde af en åben dialog med hinanden om at skabe rammer, som kan hjælpe deres unge med at navigere trygt og sikkert igennem de helt unge år.  

En sidste forældretilbagemelding handler netop om dialogen, her mellem forældre og klassens elever: 

”Det har været super godt at møde klassekammeraterne og høre hvad de i virkeligheden må i forhold til fest, alkohol og aftaler og at det ikke bare er alle, der må feste endnu. Det er som om de unge ikke tør spørge hinanden i hverdagen om det reelle billede. Og det gjorde de i aften. Rigtig godt arrangement.”

Læs mere om Camp Ung her

 

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen