Links til andre tryghedsfremmende initiativer
Deling af billeder
Det er ulovligt at dele seksuelle og krænkende billeder eller videoer af andre uden deres samtykke. Send eller del derfor aldrig seksuelt eller krænkende materiale uden at have fået lov.
Undgå at blive udsat for voldtægt
Kend dine grænser, sig tydeligt fra og gå hjem sammen med venner fra byen.
Læs mere på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside
Hjertestarter
"Når en person får hjertestop, begynder en kamp mod uret. De første minutter er livsvigtige. Mange menneskeliv kan reddes, hvis du udnytter minutterne rigtigt - ringer 1-1-2, starter hjertelungeredning, og får hentet en hjertestarter." Denne information er hentet på TrygFondens hjemmeside, hvor du kan finde mere information om hjertestartere. På hjemmesiden er der også et kort over registrerede hjertestartere, så du kan se, hvor de er placeret i dit lokalområde.
Se kort over hjertestartere på hjertestarter.dk
Hjerteløber
Vil du være med til at gøre en forskel, når en medborger får hjertestop, kan du hente TrygFonden Hjerteløber app, så modtager du en alarm, hvis der er hjertestop i nærheden.
Læs mere på Trygfondens hjemmeside
Kampagne mod spritkørsel
Rådet for Sikker Trafik: Antallet af spritbilister på vejene er halveret siden 1980´erne. Men der er stadig for mange bilister, der sætter sig bag rattet efter at have drukket, viser ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. I juni 2015 begynder ny kampagne mod spritkørsel.
Trafikkampagne – uopmærksomhed
Uopmærksomhed i trafikken kan føre til alvorlige ulykker. Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi sætter med kampagnen "Vis omtanke - også i trafikken" fokus på vores adfærd i trafikken. Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at distraktion er en afgørende faktor i omkring 30 pct. af trafikulykker.
Se filmen trafikkampagne uopmærksomhed her (åbner i Youtube)Se filmen "Spritkørsel - Helt ærligt" her (åbner på Facebook)
Trafikkampagne - cyklister
"Vis omtanke i trafikken - alt andet er til grin" er sloganet til en trafikkampagne, hvor trafikanter får kostume på for at minde dem om, at selv små lovovertrædelser og øjeblikke af uopmærksomhed kan føre til alvorlige trafikulykker. Kampagnen er udviklet i et samarbejde mellem Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi.
Se filmen trafikkampagne cyklister her (åbner på Youtube)
Besøgshunde på plejecentre
TrygFonden har igangsat et treårigt forskningsprojekt omkring besøgshunde. Resultaterne blev præsenteret i 2013 og konklusionen på forskningsprojektet er, at besøgshunde til ældre og demensramte virker. Besøgshunde kan forbedre trivslen og hverdagen for beboerne. På nedenstående hjemmeside, kan du tilmelde dit plejecenter eller din hund til ordningen.
Læs mere om Trygfondens besøgshunde på besøgshunde.dk
Krammebamser
TrygFonden udleverer hvert andet år krammebamser, der giver tryghed til børn, som har været i narkose. En krammebamse virker tryghedsskabende for børn, der er på hospitalet,og befinder sig i en ukendt situation, som kan føles utrygt for barnet.
Nabohjælp
Nabohjælp kan nedbringe indbrud og hærværk med op til 26 pct. Når naboer holder øje med hinandens boliger beskytter det mod indbrud og hærværk. Hermed er der større sandsynlighed for, at forsøg på indbrud bliver opdaget.
Få mere information om nabohjælp hos Det Kriminalpræventive Råd
Strategier, handleplaner og analyser fra Aalborg Kommune, Nordjyllands Politi og Region Nordjylland
Strategier, der er med til at skabe tryghed i Aalborg Kommune findes på:
Region Nordjyllands hjemmeside
Skytsengel App
En tryghedsskabende App, der kan anvendes, hvis du føler dig utryg.
Oplever du at føle dig utryg i din hverdag? Så kan Skytsengels alarmfunktioner være en hjælp for dig. Når du har hentet appen, udvælger du en eller flere personer i dit netværk til at være dine hjælpere. Når de også har hentet appen, kan du nemt og sikkert lade dem følge dig på et kort og tilkalde dem i situationer, hvor du har brug for det.
Læs mere om Skytsengel App´en på Dansk Stalkingcenters hjemmeside
Kontakt
Tovholder hos Tryg Aalborg
Hjulmagervej 22 9000 AalborgRing til os
99 82 34 20Skriv til os
Husk ikke at dele følsomme eller fortrolige oplysninger via mail.