Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Tryg Aalborg Links til andre tryghedsfremmende initiativer

Links til andre tryghedsfremmende initiativer

Deling af billeder

Det er ulovligt at dele seksuelle og krænkende billeder eller videoer af andre uden deres samtykke. Send eller del derfor aldrig seksuelt eller krænkende materiale uden at have fået lov.

Læs mere, få gode råd og find links til hjælp, hvis nogen har været udsat for ufrivillig billeddeling hos Det Kriminalpræventive Råd.  

Undgå at blive udsat for voldtægt

Kend dine grænser, sig tydeligt fra og gå hjem sammen med venner fra byen. 

Læs mere på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside 

Hjertestarter 

"Når en person får hjertestop, begynder en kamp mod uret. De første minutter er livsvigtige. Mange menneskeliv kan reddes, hvis du udnytter minutterne rigtigt - ringer 1-1-2, starter hjertelungeredning, og får hentet en hjertestarter." Denne information er hentet på TrygFondens hjemmeside, hvor du kan finde mere information om hjertestartere. På hjemmesiden er der også et kort over registrerede hjertestartere, så du kan se, hvor de er placeret i dit lokalområde.  

Se kort over hjertestartere på hjertestarter.dk 

Hjerteløber

Vil du være med til at gøre en forskel, når en medborger får hjertestop, kan du hente TrygFonden Hjerteløber app, så modtager du en alarm, hvis der er hjertestop i nærheden.

Læs mere på Trygfondens hjemmeside

Kampagne mod spritkørsel

Rådet for Sikker Trafik: Antallet af spritbilister på vejene er halveret siden 1980´erne. Men der er stadig for mange bilister, der sætter sig bag rattet efter at have drukket, viser ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. I juni 2015 begynder ny kampagne mod spritkørsel.

Læs mere og se film på sikkertrafik.dk 

Trafikkampagne – uopmærksomhed

Uopmærksomhed i trafikken kan føre til alvorlige ulykker. Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi sætter med kampagnen "Vis omtanke - også i trafikken" fokus på vores adfærd i trafikken. Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at distraktion er en afgørende faktor i omkring 30 pct. af trafikulykker.

Se filmen trafikkampagne uopmærksomhed her (åbner i Youtube)Se filmen "Spritkørsel - Helt ærligt" her (åbner på Facebook) 

Trafikkampagne - cyklister

"Vis omtanke i trafikken - alt andet er til grin" er sloganet til en trafikkampagne, hvor trafikanter får kostume på for at minde dem om, at selv små lovovertrædelser og øjeblikke af uopmærksomhed kan føre til alvorlige trafikulykker. Kampagnen er udviklet i et samarbejde mellem Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi.

Se filmen trafikkampagne cyklister her (åbner på Youtube)

Besøgshunde på plejecentre

TrygFonden har igangsat et treårigt forskningsprojekt omkring besøgshunde. Resultaterne blev præsenteret i 2013 og konklusionen på forskningsprojektet er, at besøgshunde til ældre og demensramte virker. Besøgshunde kan forbedre trivslen og hverdagen for beboerne. På nedenstående hjemmeside, kan du tilmelde dit plejecenter eller din hund til ordningen. 

Læs mere om Trygfondens besøgshunde på besøgshunde.dk 

Krammebamser

TrygFonden udleverer hvert andet år krammebamser, der giver tryghed til børn, som har været i narkose. En krammebamse virker tryghedsskabende for børn, der er på hospitalet,og befinder sig i en ukendt situation, som kan føles utrygt for barnet.

Nabohjælp

Nabohjælp kan nedbringe indbrud og hærværk med op til 26 pct. Når naboer holder øje med hinandens boliger beskytter det mod indbrud og hærværk. Hermed er der større sandsynlighed for, at forsøg på indbrud bliver opdaget.

Få mere information om nabohjælp hos Det Kriminalpræventive Råd

Strategier, handleplaner og analyser fra Aalborg Kommune, Nordjyllands Politi og Region Nordjylland

Strategier, der er med til at skabe tryghed i Aalborg Kommune findes på:

politi.dk

Region Nordjyllands hjemmeside

Aalborg Kommunes hjemmeside

Skytsengel App

En tryghedsskabende App, der kan anvendes, hvis du føler dig utryg.

Oplever du at føle dig utryg i din hverdag? Så kan Skytsengels alarmfunktioner være en hjælp for dig. Når du har hentet appen, udvælger du en eller flere personer i dit netværk til at være dine hjælpere. Når de også har hentet appen, kan du nemt og sikkert lade dem følge dig på et kort og tilkalde dem i situationer, hvor du har brug for det.

Læs mere om Skytsengel App´en på Dansk Stalkingcenters hjemmeside 

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Nordjyllands Politis logo

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen