Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Snyd vinterferietyven

Snyd vinterferietyven

Mange danskere holder vinterferie, men det gør tyven ikke. Vinterferien er nemlig én af tyvens foretrukne arbejdsuger.

Vinterferien er lige om hjørnet, og mange glæder sig. Det gør indbrudstyvene også. Kombinationen af tomme huse, mørke timer og færre der færdes udenfor gør vinterferien til én af årets absolutte højsæsoner for indbrud. Samtidig er danskerne måske ikke lige så opmærksomme på risikoen for indbrud, som de er ved juletid. Men der er god grund til at tage sine forholdsregler, inden man forlader huset. I vinterferien sker der nemlig ofte lige så mange indbrud som i julen viser forskningsrapport fra Københavns Universitet.

Antallet af anmeldte indbrud i privat beboelse set over en længere årrække, har været for nedadgående. En tendens, der også gør sig gældende i Nordjylland. Således var der hele 1015 tilfælde af anmeldte indbrud i privat beboelse i det nordjyske i hele 2023 mod 2513 tilfælde i 2017 og 3058 tilfælde 2012 samt 3633 helt tilbage i 2009.
 
Det er dog fortsat vigtigt, at man som borger vedbliver med at sikre sit hjem bedst muligt mod indbrud. Man skal gøre det sværere at bryde ind i ens hjem, fordi tyvene ofte giver op, når det tager for langt tid, eller det "bare" bliver for bøvlet og besværligt at gennemføre indbruddet. Herudover bryder tyven sig ikke om ”vagtsomme øjne” i kvarteret, så hjælp hinanden og være hinandens bedste naboer, forebyg indbrud og tag trygt på vinterferie.

Vi deler de gode råd fra Nabohjælp om, hvorledes vi kan være hinandens bedste naboer og forebygge indbrud i vinterferien.

  • Hils på andre i nabolaget– også dem du ikke kender. Det bedste værn mod indbrud er mennesker. Tyven vil hverken ses eller genkendes, og et simpelt "hej" kan være nok. Monter lamper med bevægelsessensor uden for ved dit hus, så lyset tænder, når en tyv nærmer sig.
  • Få huset til at se beboet ud, når du ikke er hjemme. Tænd lys i et par værelser. Lad lyset og radioen tænde og slukke ved hjælp af et tænd-og-sluk-ur. Du skal ikke lade lyset være tændt konstant – det afslører, at du ikke er hjemme. Lad opvasken stå, lad avisen være opslået, det giver indtryk af, at der er nogen hjemme.
  • Lås døre og vinduer forsvarligt og sørg for at værdifulde ting ikke kan ses ude fra.
  • Hjælp naboen. Hold et vågent øje med naboens hus og parkér din bil eller cykel i deres indkørsel, hvis ikke de er hjemme. Du kan også smide affald i deres skraldespand og tømme deres postkasse, hvis de er udenbys.
  • Lås skuret og ryd op i haven, så der ikke ligger redskaber fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet.
  • Vis ikke feriebilleder på sociale medier - lad ikke tyven følge med i din gøren og laden på sociale medier. Så lad være med at lægge billeder op, hvis du er på vinterferie, men vent til du er hjemme igen.
  • Tilmeld dig Nabohjælp på Nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager blot fem minutter at tilmelde sig.

Vi ønsker jer en tryg vinterferie.

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Nordjyllands Politis logo

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen