Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Snyd juletyven

Snyd juletyven

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt og trygt nytår, og deler samtidig de gode råd fra Nabohjælp om, hvorledes vi kan være hinandens bedste naboer og forebygge indbrud i juledagene.

  • Hils på andre i nabolaget og ønsk dem en glædelig jul – også dem du ikke kender. Det bedste værn mod indbrud er mennesker. Tyven vil hverken ses eller genkendes, og et simpelt "hej" kan være nok. Monter lamper med bevægelsessensor uden for ved dit hus, så lyset tænder, når en tyv nærmer sig.

  • Få huset til at se beboet ud, når du ikke er hjemme. Tænd lys i et par værelser. Lad lyset og radioen tænde og slukke ved hjælp af et tænd-og-sluk-ur. Du skal ikke lade lyset være tændt konstant – det afslører, at du ikke er hjemme. Lad opvasken stå, lad avisen være opslået giver indtryk af, at der er nogen hjemme.

  • Lås døre og vinduer forsvarligt og sørg for at værdifulde ting ikke kan ses ude fra.

  • Hjælp naboen. Hold et vågent øje med naboens hus og parkér din bil eller cykel i deres indkørsel, hvis ikke de er hjemme. Du kan også smide affald i deres skraldespand og tømme deres postkasse, hvis de er udenbys.

  • Lås skuret og ryd op i haven, så der ikke ligger redskaber fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet.

  • Vis ikke feriebilleder på sociale medier - lad ikke tyven følge med i din gøren og laden på sociale medier. Så lad være med at lægge billeder op, hvis du er på juleferie, men vent til du er hjemme igen.

  • Tilmeld dig Nabohjælp på nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager blot fem minutter at tilmelde sig.

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Nordjyllands Politis logo

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen