Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Politiet klar til karneval

Politiet klar til karneval

En af årets helt store begivenheder i Aalborg løber snart af stablen. Karnevalsugen er oprunden, og hos Nordjyllands Politi har forberedelserne længe været i gang.

Som en del af forberedelserne etableres midlertidig videoovervågning af Kildeparken samt relevante indfaldsveje for optogene, herunder særligt Vesterbro.

Vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Kenneth Ginnerup, der har ansvaret for politiets indsats under Aalborg Karneval, fortæller: ”Vi er tilstede under karnevalsugen, med både uniformeret og civilt politi – særligt under Aalborg Karneval lørdag den 25. maj. Der kommer rigtig mange mennesker fra nær og fjern, som skal have en god og tryg oplevelse. Har man brug for politiets hjælp under paraden, kan man for eksempel henvende sig til en af dialogbetjentene, som bærer gule veste. Ellers kan man, som altid, ringe på telefon 114.”

Videoovervågning understøtter opgaven

Indsatsen med videoovervågning går igen fra tidligere år og er en del af tryghedsindsatsen under det store karnevalsoptog den 25. maj. Om det fortæller Kenneth Ginnerup: ”Videoovervågningen er et af de operative virkemidler, vi kan anvende, da det både er med til at forebygge lovovertrædelser, og ved eventuelle forbrydelser har vi endnu bedre efterforskningsmuligheder for at opklare disse forbrydelser.”

Politiets optagelser lagres i 30 dage, hvorefter de slettes, medmindre de skal bruges i en konkret sag.

Droner er også en del af beredskabet og her har vicepolitiinspektøren en opfordring: ”Vi bruger droner til forskellige politimæssige indsatser undervejs i optoget og rundt omkring i byen, under lørdagens parade. Vi har tidligere oplevet, at private også sætter droner i luften for at tage billeder af optoget, men der er meget specifikke regler for den slags. Blandt andet foregår karnevallet inden for lufthavnens sikkerhedszone, hvilket påvirker reglementet omkring droneflyvning. Derfor kan jeg kun opfordre til, at man frekventerer trafikstyrelsens hjemmeside og sætter sig grundigt ind i tingene”

Trafikale forhold

Hvad angår de trafikale forhold under ugens forskellige events, så henviser vi til Aalborg Kommune, der opdaterer om diverse vejspærringer og omkørsler.

De gode råd

Husk de gode råd, særligt lørdag den 25. maj, hvor der forventes allerflest gæster:

  • Drik rigeligt med vand og husk fast føde i løbet af dagen. Der er vandposter på ruten, hvor man kan få fyldt sin drikkedunk op.
  • Lav aftaler med dine venner om at holde øje med hinanden, hav faste opsamlings- og mødesteder.
  • Husk godt fodtøj, da der kan være glasskår på ruten.
  • Fundne effekter kan indleveres på Aalborg Politigård, Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg.

På Aalborg Karnevals hjemmeside kan man finde information om og gode råd til de forskellige arrangementer.

Pressens kontaktperson

Kenneth Ginnerup, vicepolitiinspektør, 4048 7646, Nordjyllands Politi

 

 

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Nordjyllands Politis logo

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen