Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Online fyraftensmøder om tryghedsskabende sociale tilbud

Online fyraftensmøder om tryghedsskabende sociale tilbud

Socialkompas LIVE er navnet på de nye online fyraftensmøder for kommunale medarbejdere og andre interesserede.

Tilbuddet skal styrke kendskabet og udbrede viden om de mange ressourcer i det frivillige sociale foreningsliv i Aalborg Kommune. Fyraftensmøderne skal synliggøre udvalgte sociale tilbud på Socialkompas og gøre vejen til hjælp, fællesskab og rådgivning i foreningslivet kortere, når borgere er i kontakt med Aalborg Kommune.

For knap et år siden åbnende den digitale vejviser Socialkompas, der gør det muligt at fremsøge og finde lokale social- og sundhedstilbud. De Frivilliges Hus og Center for Tværfaglig Forebyggelse inviterer nu til de første to af flere Socialkompas LIVE møder i maj og juni. Socialkompas gør det nemt at finde tilbud, og nu skal Socialkompas LIVE sætte fokus på nogle tilbud, man kan benytte, når man står med en bestemt problematik.

Til de første Socialkompas LIVE møder er temaerne ”Sårbare unge – muligheder og ressourcer i Aalborgs sociale foreninger” (den 23. maj) og ”Når familien vakler” (den 13. juni). Til hvert fyraftensmøde har arrangørerne inviteret tre relevante frivillige sociale foreninger til at fortælles om deres forening og tilbud Aalborg kommune.

Den 23. maj kan man møde:

  •  Ventilen, som fortæller om deres ensomhedsforbyggende fællesskaber og aktiviteter.
  • Girltalk, som fortæller om deres arbejde med at forebygge mistrivsel blandt piger og unge kvinder.
  • Ung På Linje, som fortæller om deres samtaletilbud på chat og telefon til unge mellem 13 og 30 år, der mangler nogle at tale med om deres problemer og oplevelser. Det kan være alt fra ensomhed og kærlighed til angst og selvmordstanker.

”Gruppen af unge, som har det svært, vokser foruroligende og for medarbejdere tæt på de unge kan det være svært at overskue, hvor der kan være ekstra hjælp at hente til de unge. På Socialkompas.dk finder du overblikket over de mange tilbud som retter sig mod unge, der mistrives, og til fyraftensmødet kan du få en smagsprøve på tre af tilbuddene, ” siger Ken Nielsen, konsulent ved Center for Tværfaglig Forebyggelse.

Første Socialkompas LIVE foregår torsdag den 23. maj klokken 15:00 – 15.45 og er åbent for alle, som er nysgerrige på temaet.

Her kan du tilmelde dig Socialkompas LIVE


Kontakt

Center for Tværfaglig Forebyggelse

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 13 42

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Nordjyllands Politis logo

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen