Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Invitation til Orange dage i Aalborg

Invitation til Orange dage i Aalborg

Reception den 25. november klokken 15.30, Kunsten Museum of Modern Art, Kong Christians Alle 50, 9000 Aalborg.

Aalborg Zontaklub markerer starten på den verdensomspændende kampagne for afskaffelse af vold mod kvinder og piger, ”16 Days of Activism”, også kaldet ”Orange Dage” eller ”Zonta says NO”. Et tiltag for tryghed.
De ”maler byen orange” med orange lys på Aalborgtårnet og orange elementer rundt omkring i byen. Kampagnen skydes i gang den 25. november klokken 15.30 ved og på Kunsten. Vi ser Aalborgtårnet blive tændt klokken 15.30. Derefter inviterer Aalborg Zontaklub til reception på Kunsten. Her vil der blive informeret om kampagnen og budt på et glas bobler.

Tilmelding senest den 22. november klokken 12.00 til Elsemette Cassøe, mobil 91529554 eller mail elsemette.aalborgzonta@gmail.com 

I perioden fra den 25. november til den 10. december 2023 deltager Aalborg Zontaklub i den årlige verdensomspændende kampagne ”16 dages aktivisme” eller ”Orange Dage”. Kampagnens formål er at gennemføre aktiviteter for afskaffelse af alle former for kønsrelateret vold mod kvinder og piger. Ambitionen i Aalborg Zontaklub er at gøre opmærksom på kampagnen ved at ”male Aalborg orange”, og der kommer til at ske følgende:

•    Aalborgtårnet bliver belyst med orange lys i de mørke timer under kampagnens i 16 dage
•    Aalborg Kongres & Kulturcenter bliver belyst med orange lys den 25. og 26. november
•    Statuen Gåsepigen på Vesterbro får orange tøj på i hele perioden
•    I butiksvinduer på Østeraa 5 er der i hele perioden udstilling af orange effekter og kampagnetekster dels om ligestilling udarbejdet af Katedralskolens elever og dels om kønsrelateret vold udarbejdet af Zonta.

Som optakt til kampagnen afholdes der den 22. november en event på Aalborg Katedralskole, hvor ca. 250 elever arbejder med ligestilling og FN´s verdensmål nummer 5. Resultaterne herfra udstilles på Østeraa 5 i kampagneperioden.

Der vil under hele perioden blive uddelt flyers og  opsat plakater. Der vil også blive postet opslag på de sociale medier med oplysningsmateriale, som belyser omfang og reaktionsmuligheder mod kønsrelateret vold. De relaterer sig blandt andet til

  •  Regeringens handleplaner for afskaffelse af  vold i nære relationer og partnerdrab
  • Ligestillingsministerens arbejde med et sikkert natteliv, særligt for kvinder

Aalborg Zontaklub har under planlægningen haft stor støtte fra Aalborg Kommune,  andre kvindeforeninger og organisationer, der støtter kvinder. De har fået uvurderlig økonomisk støtte fra Lykkebo Fonden og fra Melsen Fonden.  

Baggrunden for kampagnen 

Den 25. november 1960 blev tre søstre fra Den Dominikanske Republik tævet ihjel og dumpet for foden af en klippe af det hemmelige politi. Søstrene, som havde været aktivister og kæmpet mod diktaturets grusomhed og systematiske vold, blev symboler på den feministiske modstand. Til minde om deres død blev den 25. november i 1999 af FN erklæret for international dag for afskaffelse af vold mod kvinder.

Den årlige kampagne mod kønsrelateret vold mod kvinder og piger løber fra den 25. november til den 10. december (Human Rights Day). Mere end 6.000 organisationer fra 187 lande har siden 1991 deltaget i kampagnen, som i Zonta har navnet ”Zonta says NO to violence against Women” eller ”Orange dage”.

Kampagnen opfordrer individer og grupper rundt om i verden til at gennemføre aktiviteter for afskaffelse af alle former for kønsbaseret vold mod kvinder og piger. Målet er:

  • at øge bevidstheden om kønsbaseret vold mod kvinder og piger som et menneskerettighedsspørgsmål på lokalt,  nationalt, regionalt og internationalt plan
  • at styrke det lokale arbejde omkring kønsbaseret vold mod kvinder og piger samt etablere en klar forbindelse mellem lokalt og internationalt arbejde for at stoppe kønsbaseret vold mod kvinder
  • at udvikle og dele nye og effektive strategier samt skabe værktøjer, der giver regeringer mulighed for at eliminere kønsbaseret vold mod kvinder og piger
  • at demonstrere solidariteten blandt kvinder og piger over hele verden, der arbejder mod kønsbaseret vold mod kvinder.

Læs mere om kampagnen på FN-forbundets hjemmeside

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Nordjyllands Politis logo

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen