Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Hvor længe hænger pletter på straffeattesten ved?

Hvor længe hænger pletter på straffeattesten ved?

Tomat, banan, rødvin, mælkebøtter, græs, motorolie...det giver alt sammen nogle pokkers genstridige pletter på tøjet. Men der er nogle pletter, der er langt værre – nemlig dem på straffeattesten.

Så hvordan er det nu - hvor længe hænger sådan en plet på straffeattesten ved? 
Det kommer an på.

Der findes nemlig flere slags straffeattester, og ikke alle lovovertrædelser kan ses på alle attester:

  • Den private straffeattest er den, de fleste kender. Det er den, du bestiller, hvis du søger job, og arbejdsgiveren beder om at se din straffeattest. På den private straffeattest fremgår som udgangspunkt alle overtrædelser af straffeloven og visse andre love – blandt andet lov om euforiserende stoffer, lov om tilhold og våbenloven. Der gælder dog særlige regler for mindreårige, som ikke tidligere er straffet.

  • Den offentlige straffeattest er den, myndigheder kan indhente med dit samtykke. Det kan For eksempel være, hvis du søger job hos politiet eller domstolene. På den offentlige straffeattest vil alle domme og bøder fremgå.

  • Børneattesten er den, som for eksempel din lokale fodboldklub kan indhente med dit samtykke, hvis du melder dig som fodboldtræner for børn. På børneattesten er det alene domme og bøder vedrørende seksuel krænkelse af børn, der fremgår.

Pletterne på en privat straffeattest fjernes igen, når der er gået mellem 2 og 5 år fra, at du har betalt din bøde, fået din dom eller er løsladt fra fængsel. Men de samme pletter sidder i 10 år på din offentlige straffeattest.

I mellemtiden hjælper hverken sulfo, klorin eller kogevask, så det bedste råd må være: Undgå pletter for din og andres sikkerhed og tryghed.

På politiets hjemmeside kan du læse om de forskellige attester, og hvad der giver en plet og hvor længe. 

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune

Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Nordjyllands Politis logo

Kontakt

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder i Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder ved Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen