Links til andre tryghedsfremmende initiativer

Her kan du læse om andre tryghedstiltag

Deling af billeder

Det er ulovligt at dele seksuelle og krænkende billeder eller videoer af andre uden deres samtykke. Send eller del derfor aldrig seksuelt eller krænkende materiale uden at have fået lov.

Læs mere, få gode råd og find links til hjælp, hvis nogen har været udsat for ufrivillig billeddeling  

Undgå at blive udsat for voldtægt

Kend dine grænser, sig tydeligt fra og gå hjem sammen med venner fra byen. 

Læs mere på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside 

Hjertestarter 

"Når en person får hjertestop, begynder en kamp mod uret. De første minutter er livsvigtige. Mange menneskeliv kan reddes, hvis du udnytter minutterne rigtigt - ringer 1-1-2, starter hjertelungeredning, og får hentet en hjertestarter." Denne information er hentet på TrygFondens hjemmeside, hvor du kan finde mere information om hjertestartere. På hjemmesiden er der også et kort over registrerede hjertestartere, så du kan se, hvor de er placeret i dit lokalområde.  

Se kort over hjertestartere 

Hjerteløber

Vil du være med til at gøre en forskel, når en medborger får hjertestop, kan du hente TrygFonden Hjerteløber app, så modtager du en alarm, hvis der er hjertestop i nærheden.

Læs mere på Trygfondens hjemmeside

Kampagne mod spritkørsel

Rådet for Sikker Trafik: Antallet af spritbilister på vejene er halveret siden 1980´erne. Men der er stadig for mange bilister, der sætter sig bag rattet efter at have drukket, viser ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. I juni 2015 begynder ny kampagne mod spritkørsel.

Læs mere og se film 

Trafikkampagne – uopmærksomhed

Uopmærksomhed i trafikken kan føre til alvorlige ulykker. Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi sætter med kampagnen "Vis omtanke - også i trafikken" fokus på vores adfærd i trafikken. Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at distraktion er en afgørende faktor i omkring 30 pct. af trafikulykker.

Se filmen trafikkampagne uopmærksomhed her

Se filmen "Spritkørsel - Helt ærligt" her
 

Trafikkampagne - cyklister

"Vis omtanke i trafikken - alt andet er til grin" er sloganet til en trafikkampagne, hvor trafikanter får kostume på for at minde dem om, at selv små lovovertrædelser og øjeblikke af uopmærksomhed kan føre til alvorlige trafikulykker. Kampagnen er udviklet i et samarbejde mellem Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi.

Se filmen trafikkampagne cyklister her

Gratis app’s der skaber tryghed

Danmark har en officiel 112 app. App'en giver mulighed for at starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende GPS-koordinater af sted. 

Her kan du finde mere information om og downloade 112 app´en til både iOS og Android enheder

"Find min iPhone" og "Find my device” er gratis app’s, som gør det muligt at spore din mobiltelefon, tablet og/eller andre enheder hvis den/de er blevet stjålet. Disse apps kan hjælpe politiet med at finde dine enheder igen.

Læs mere og download "Find min iPhone" til iOS enheder her

Læs mere og download "Find my device" til Android enheder her 

Besøgshunde på plejecentre

TrygFonden har igangsat et treårigt forskningsprojekt omkring besøgshunde. Resultaterne blev præsenteret i 2013 og konklusionen på forskningsprojektet er, at besøgshunde til ældre og demensramte virker. Besøgshunde kan forbedre trivslen og hverdagen for beboerne. På nedenstående hjemmeside, kan du tilmelde dit plejecenter eller din hund til ordningen. 

Her kan du læse mere om Trygfondens besøgshunde 

Krammebamser

TrygFonden udleverer hvert andet år krammebamser, der giver tryghed til børn, som har været i narkose. En krammebamse virker tryghedsskabende for børn, der er på hospitalet,og befinder sig i en ukendt situation, som kan føles utrygt for barnet.

Nabohjælp

Nabohjælp kan nedbringe indbrud og hærværk med op til 26 pct. Når naboer holder øje med hinandens boliger beskytter det mod indbrud og hærværk. Hermed er der større sandsynlighed for, at forsøg på indbrud bliver opdaget.

Her kan du få mere information om nabohjælp

Du kan også læse om, hvad du kan gøre for at sikre dig mod indbrud   

Strategier, handleplaner og analyser fra Aalborg Kommune, Nordjyllands Politi og Region Nordjylland

Strategier, der er med til at skabe tryghed i Aalborg Kommune findes på:

Nordjyllands Politi

Region Nordjylland

Aalborg Kommune 

Skytsengel App

En tryghedsskabende App, der kan anvendes, hvis du føler dig utryg.

Oplever du at føle dig utryg i din hverdag? Så kan Skytsengels alarmfunktioner være en hjælp for dig. Når du har hentet appen, udvælger du en eller flere personer i dit netværk til at være dine hjælpere. Når de også har hentet appen, kan du nemt og sikkert lade dem følge dig på et kort og tilkalde dem i situationer, hvor du har brug for det.

Læs mere om Skytsengel App´en på Dansk Stalkingcenters hjemmeside 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)