Sårbare voksne: Det skaber tryghed at få oplevelser i fællesskab

07. september 2023
Det er svært at komme ud ad døren. Tankerne løber afsted. Utrygheden ved at være alene i større forsamlinger stiger. Bekymringerne kan være mange, når man som sårbar voksen bevæger sig ud i lokalsamfundet, selvom lysten er der.

Ung Pige Der Staar Foran Mur

Det er ofte håbet om at skabe en god relation til en frivillig, der får voksne med førtidspension til at henvende sig hos Aalborg FRI-TID. De vil gerne mødes med en, som de kan få gode snakke og oplevelser sammen med. Mange drømmer om hjemlige kaffeaftaler, gåture eller fælles deltagelse i aktiviteter i byen som koncerter, biografture og cafébesøg. Når man er to, er det både mere hyggeligt og mere trygt. Men det er svært at rekruttere frivillige til 1:1 relationer. Derfor har Aalborg FRI-TID netop startet et nyt gruppekoncept.

Små gruppefællesskaber

”Vi har en venteliste med mere end 40 voksne med førtidspension, som drømmer om at blive matchet med en frivillig. Sammen med dem har vi opfundet et alternativ til vores 1:1 relationer i håbet om, at flere på den måde kan opbygge nye relationer, og at det også er mere attraktivt for de frivillige. Vi kalder det FRI-TIDgrupper, og her mødes 4-6 voksne med førtidspension med to frivillige. Sammen laver de det, de synes er sjovt.”
Sådan fortæller Maria Winther Kristensen, der er koordinator i Aalborg FRI-TID. Hun fremhæver samtidig, at grupperne skaber tryghed:
”De frivillige skaber både et trygt rum for, at der kan dannes relationer i gruppen, og de skaber den tryghed, som mange har brug for, for at kunne deltage i kulturlivet og lokalsamfundet.”

Første FRI-TIDgruppe er i gang

Brætspilshygge, cafébesøg, bowlingtur og Zoobesøg står på den første FRI-TIDgruppes to-do-liste. Gruppen har mødtes en enkelt gang, og alle parter glæder sig til næste møde.
”Luften er altid fuld af forventning, når mennesker skal mødes for første gang, og de var alle meget positive ved det første møde. De fik præsenteret sig for hinanden, og udvekslet en masse idéer til, hvad de kunne tænke sig at lave sammen fremadrettet,” fortæller Maria Winther Kristensen.
Gruppen består af to frivillige, unge kvinder og fire voksne med førtidspension. Endnu en gruppe er ved at blive dannet, og indtil videre er det en stor succes for alle parter.

Er du nysgerrig på, hvad grupperne foretager sig, og hvilke andre initiativer der tages for at skabe trygge, meningsfulde fællesskaber for voksne med særlige behov?

Følg med på Aalborg FRI-TIDs Facebook 
Læs mere på aalborgfritid.dk
Læs mere om indsatsen "Frivillige fællesskaber for personer med førtidspension - Aalborg FRI-TID 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)