Region Nordjylland bliver Danmarks første Solsikkeregion

04. januar 2023
Region Nordjylland er første region, der går med i Solsikkeprogrammet og på den måde sætter fokus på inklusion og tryghed for personer med usynlige handicap.

Solsikke

At leve med et usynligt handicap kan gøre hverdagen mere krævende, men mange mennesker kan have svært ved at forstå de udfordringer, som mennesker med usynlige handicap møder i deres hverdag, simpelthen fordi udfordringerne ikke er synlige.

Solsikkesnoren er et internationalt symbol og sikrer bl.a., at den, der har et usynligt handicap ikke skal forklare sig eller behøver udtrykke, hvis et særligt behov for forståelse, tid eller tålmodighed opstår. For omgivelserne er snoren et redskab, der sender et tydeligt signal til omgivelserne, at du kan have brug for mere tid, tålmodighed eller hjælp for at få en god og tryg oplevelse.

Medarbejdere i Region Nordjylland kommer gennem et undervisningsforløb, der gør medarbejderne bedre i stand til at møde borgere, der lever med forskellige typer af usynlige handicap og skjulte diagnoser. Det kan eksempelvis være alt fra borgere med social angst, autisme, smertepatienter eller ordblinde, der kan have svært ved at være, eller orientere sig på for eksempel et hospital.

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)