Trygt natteliv i Aalborg

22. december 2022
Vinteren og julen er over os og Jomfru Ane Gade bære præg af juleglade gæster. Gæster og besøgende giver et smil på læben, også for politiet. Og i samarbejde med de ansatte i Jomfru Ane Gade samt Safe House, sørger vi for i fællesskab, at det er trygt at besøge Jomfru Ane Gade i nattelivet. Også efter en god julefrokost.

Gæster i Jomfru Ane Gade er her i juletiden i højt humør, og det smitter af på selv politiet. Vi passer på jer alle, også jer der ikke er vant til at færdes i nattemiljøet. Men vi griber naturligvis ind over for ulovligheder og alt for fulde mennesker. Det skal være sjovt og festligt at være i Jomfru Ane Gade, men selv efter en god julefrokost, kan man blive for fuld.

I året der gik var der mange gode, men desværre stadig for mange episoder, hvor politiet måtte gribe ind. Vi vil her ridse op, hvad der har været fokus på, og du som gæst eller besøgende skal være opmærksom på:

  • Ny lovgivning, der er gældende fra den 1. juli 2022, kan politiet bortvise personer fra Jomfru ane Gade: Politiet kan i nattelivszonerne påbyde en person at forlade zonen indtil kl. 05 samme nat, hvis personen forstyrrer ordenen eller er til fare. Det er også ulovligt at ”lade sit vand” på offentlige steder, og gør man det, så koster det en bøde.
  • Bliver man taget med stoffer giver det 2 års karantæne mod at måtte færdes i Jomfru Ane Gades natteliv.
  • Udøver man vold og kendes skyldig, kan man idømmes 2 års forbud mod at måtte befinde sig Aalborgs natteliv.

Af gode råd og vejledning mod ”drugging” vil vi nævne:

  • Vend aldrig ryggen til din drink eller øl.
  • Tag dit glas med dig eller køb en ny, også selvom det er dyrt.
  • Modtag aldrig en drink eller øl af én, du ikke kender eller har
    hundrede procent tillid til.
  • Drik aldrig af en andens drink eller øl

 Unge Mennesker Der Fester Til Julefrokost

Lad ikke andre bruge din telefon i nattelivet i hvert fald ikke nogen, du ikke kender godt i forvejen.

Politiet ser en ny fremgangsmåde brede sig i nattelivet, hvor svindlere gør andre til ”muldyr” Såkaldt muldyrsvindel foregår ved, at personer (ofte i god tro) på den ene eller anden måde stiller deres konto til rådighed for kriminelle, der ad den vej lykkes med at hvidvaske penge. Det kan eksempelvis ske ved, at man bliver standset i gågaden og bliver bedt om at hæve penge for nogen mod at få mobiloverført et beløb til sin konto. Det nye, vi nu ser, er, at det foregår i nattelivet, hvor udspekulerede kriminelle udnytter folks beruselse til at låne deres mobiltelefoner og på den måde involverer dem i hvidvask.

Safe House gør et stort og betydningsfyldt arbejde i nattelivet, og føler du dig utryg eller har behov for hjælp, og du ikke kan finde en ledig politimand, så henvend dig i Safe House. Det ligger i Jomfru Ane Gade for enden af gaden nede ved Ved Stranden. Det er dygtige og hjælpsomme folk, der er parate hele natten til og hjælpe dig.

Tag hensyn alle steder og lad Aalborg forblive den feststemte og glade by, som den er kendt for.

Politiet ønsker jer alle God Jul og Godt Nytår

Haender Der Holder Mobiltelefoner

Læs om indsatsen trygt natteliv på Tryg Aalborg

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)