Trivsel og tryghed i skolen

03. november 2022
Sig hej til Sønderbroskolens 22 børnekonfliktmæglere

Gruppe Af Elever Fra Soenderbroskolen I Aalborg

På Aalborg Kommunes skoler arbejder vi hele tiden med trivsel og tryghed i skolehverdagen. Et af de nyere tiltag er at gøre børn klogere på konflikter, og på hvordan vi løser dem på gode måder, så de skaber udvikling i stedet for uvenskab. Faktisk har en del børn fra 4. klasse fået sig en ”Børnekonfliktmægleruddannelse”, så sig hej til 22 nyudklækkede børnekonfliktmæglere fra Sønderbroskolen – de er klar til at hjælpe kammerater med at finde gode løsninger på de konflikter, der af og til bumler ind i ethvert børneliv.

De første spæde erfaringer med børnekonfliktmæglere i skolen tyder på, at børn kan noget helt særligt, når det handler om at hjælpe og forstå andre børns konflikter - spørg bare Herningvejens Skole, der er firstmovers på projektet.

I Børn og Unge klør vi på med at udvikle et materiale, som skolerne kan bruge til at uddanne egne konfliktmæglere.

Tidlig forebyggelse og masser af elevinddragelse er vejen frem!

Læs mere om indsatsen Trivsel i Skolen

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)