Skovrejsning der rammer plet

17. november 2022
Aalborgs nyeste skov hedder Sofiendalskoven. Skoven indvies med hjælp fra lokale børnehavebørn og spillere fra Aalborg Håndbolds ligahold fredag den 18. november kl. 14.00.

Boern Der Planter Traeer I Skov

Sidste gang Aalborg Kommune og Plant et Træ plantede træer i Gunderup sammen med elever fra Gistrup Skole.

18.000 træer og 1.000 buske er allerede plantet i den nye skov, Sofiendalskoven, i Sofiendal Enge. Skoven er plantet i et samarbejde mellem Aalborg Kommune og organisationen Plant et Træ. Med hjælp fra børn fra Daginstitutionen Sandgården indvies den nye skov, når de fredag den 18. november er med til at plante de sidste træer.

Tid og sted:

Fredag den 18. november kl. 14.00-15.30.

Sofiendal Enge, arealet vest for Daginstitutionen Sandgården, Anna Anchers Vej 7, 9200 Aalborg SV.

Program:

14.00-14.30: Taler og symbolsk plantning v. talerne

Åbningstale ved Borgmester Thomas Kastrup-Larsen
Introduktion til 1. klasser planter træer ved

• Plant et Træ
• Plant et Træs sponsor B.energy og Aalborg Håndhold
• Aalborg Kommune

14.30-15.15: Plantning og aktiviteter for børn
15.15-15.30: Saftevand, frugt og kage

Sammen om en grønnere fremtid og rekreative muligheder

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen er stolt af, at det lykkes at stå sammen om skovrejsningen og på den måde bidrage til at gøre kommunen grønnere.

"Det er vigtigt for Aalborg Kommune, at vi får mere skov, så der bliver flere levesteder til dyrene, og at vi samtidig kan reducere vores CO2 udslip. Når vi planter træer, er vores overordnede mål at sikre et bedre miljø, udvikle naturen og skabe rekreative muligheder. Og vi vil gerne gøre det i partnerskab med andre. Derfor er vi rigtig glade for, at den her skovrejsning kan lykkes sammen med b.energy, Aalborg Håndbold og Plant et Træ", siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Den ansvarlige rådmand for skovrejsning i kommunen, glæder sig også over den nye skov.

"Skovrejsning er meget mere end bare at plante træer. Den nye skov er for eksempel også med til at skabe nærrekreative muligheder for beboerne i Sofiendal Enge og særligt for områdets børnehave. Derfor har vi også bedt børnene om hjælp til at plante de sidste træer. Og så kan jeg være stolt over, at det nu er tredje gang, vi indvier skov i 2022," fortæller Jan Nymark Rose Thaysen, rådmand i By og Land, Aalborg Kommune.

For Plant et Træs sponsor b.energy spiller skovrejsningen en vigtig rolle i ambitionen om at bidrage til en grønnere fremtid.

- "Vi tror på en bekymringsfri fremtid drevet af den grønne omstilling. Sammen med vores gode partner fra Aalborg Håndbold er vores ambition at gøre en konkret forskel for borgere i hele Nordjylland", siger Martin Juul Møller, CEO, b.energy.

Aalborg Håndbold støtter også op om den nye skov. Udover træplantning får børnene nemlig mulighed for på dagen at prøve kræfter med at skyde på mål med nogle af spillerne fra Aalborg Håndbolds ligahold.

- "Vi er naturligvis bevidste om, at vi som virksomhed har et socialt og grønt ansvar. Derfor håber vi også, at vi kan bruge den platform, vi har, til at udbrede budskabet om at støtte op om det nye skovområde, som vi glæder os til at indvie på fredag", udtaler Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen.

Træerne følger generationerne

Plant et Træ er en nonprofit organisation, der siden 1988 har plantet træer i hele Danmark for at bevare og værne om den danske natur. Den tradition ønsker organisationen at give videre til de næste generationer. Derfor er børns læring om naturen et fokusområde for Plant et Træ.

- "Vi tror på, at hvis børn får kærlighed til naturen, så vil de passe på den. For det man holder af, det passer man på. Vi har plantet træer i 33 år, og de børn, vi plantede træer sammen med i sin tid, er voksne i dag, men mange kan stadig tydeligt huske plantningsdagen. Nu ser de træerne vokse op, og på den måde er vi en del af danske børns naturdannelse," fortæller landsformand hos Plant et Træ, Jens Døssing.

Ved indvielsen deltager Borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Jens Døssing landsformand hos Plant et Træ, Martin Møller CEO i b.energy og Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen samt spillere fra Aalborg Håndbolds ligahold.

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)