Solsikkesnoren

08. september 2022
Har du et usynligt handicap, eller ledsager du en med et usynligt handicap, har du mulighed for at bære solsikkesnoren.

Noeglesnor Med Solsikker Paa

På opfordring fra Aalborg Kommunes Handicapråd deles viden om solsikkesnoren. Ikke alle handicap er synlige. At leve med et usynligt handicap kan gøre hverdagen mere krævende, men mange mennesker kan have svært ved at forstå de udfordringer, som mennesker med usynlige handicap møder i deres hverdag, simpelthen fordi udfordringerne ikke er synlige.
Solsikkesnoren er et internationalt symbol og sikrer bl.a., at den der har et usynligt handicap ikke skal forklare sig eller behøver udtrykke, hvis et særligt behov for forståelse, tid eller tålmodighed opstår. For omgivelserne er snoren et redskab, der sender et tydeligt signal til omgivelserne, at du kan have brug for mere tid, tålmodighed eller hjælp for at få en god og tryg oplevelse.

Mette Schønning fra Aalborg Bibliotekerne fortæller, at Aalborg Kommunes Biblioteker var de første biblioteker i Danmark, der blev en del af solsikkeprogrammet. Alle medarbejdere i Aalborg Bibliotekernes filialer og bogbusser har været gennem et undervisningsforløb, der gør medarbejderne bedre i stand til at møde kunder, der lever med forskellige typer af usynlige handicap og skjulte diagnoser.
Har du et usynligt handicap, eller ledsager du en med et usynligt handicap, kan du få udleveret en solsikkesnor, når du besøger Aalborg Bibliotekerne. Solsikkesnoren udleveres gratis og uden spørgsmål hos alle Aalborg Bibliotekernes filialer og bogbusser.

Her kan du kan se, hvem der deltager i solsikkeprogrammet i din by.

De har ligeledes solsikkesnore til udlevering.

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)