Knallertkørsel

14. september 2022
Tag en snak om sikker og tryg knallertkørsel

Det er fedt at skrue på knallerter, sammen med vennerne. Det er sjovt at sætte noget på spil, og drøne alt for stærkt og larmende derudaf på små stier. Tit og ofte, på alle tider af døgnet. Nordjyllands Politi får mange anmeldelser om farlig, hasarderet og generende knallertkørsel i helt almindelige boligområder. Det er alle steder og det er alle slags unge, og desværre sker det også, at et ungt menneske mister livet i en solo-knallertulykke, det sker også her i Aalborg.
Hver gang en knallert-generation ”overgår” til bil, står deres mindre søskende klar i kulissen – til at gasse op på den tohjulede.

Kære teenageforælder, vær rar at tale med din teenager om knallertkørsel. 
Du er nemlig vigtig, og vigtigere end du tror. Også selv om dit barn ikke selv har knallert, men måske ”bare” kører med.

Hvis du tager en god snak med din teenager, og din nabo gør det samme, så begynder det allerede at hjælpe på det. Så er der andre naboer, der kan gå i fred på stierne og der er teenagere, som undgår bøder og måske endda unge mennesker, som redder livet. Du og dit barn kan kort og godt gøre en forskel for sikkerheden og trygheden.

Sikker Trafik har samlet nogle gode råd til dig i filmen.

  • Vær en god rollemodel i trafikken
  • Snak om trafikvaner
  • Lav klare aftaler med tydelige konsekvenser

 Læs mere om at være forældre til unge på knallert 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)