Du kan hjælpe politiet med at opklare forbrydelser

31. august 2022
Har du et overvågningskamera, der vender ud mod offentligt område, så anbefaler Politiet at du registrerer det i politiets kameraregister.

Overvaagningskamera

Forestil dig, at en ung mand forsvinder sporløst. Han er sidst set ved et værtshus i en travl festgade natten til lørdag, og om morgenen modtager vi et opkald fra hans bekymrede forældre.

Den unge mand er aldrig før blevet væk på den måde, og vi sætter derfor en eftersøgning i gang for at finde ud af, hvad der er hændt ham, og om der eventuelt er sket en forbrydelse.

Noget af det første politiet gør i sådan en situation er at åbne politiets kameraregister – i daglig tale POLCAM – og taste adressen ind på det sted, hvor den unge mand sidst er set. Søgningen bringer en oversigt frem over de kameraer som virksomheder, butikker, boligselskaber, foreninger og andre har registreret i POLCAM.

Når vi har gennemgået oversigten, laver vi aftaler med de personer, der står tilknyttet kameraerne, hvorefter vi hurtigst muligt indhenter optagelserne, så vi forhåbentlig kan finde ud af, hvad der er sket med den forsvundne unge mand.

Tid er nemlig en særdeles væsentlig faktor, når vi skal opklare forbrydelser eller etablere hændelsesforløb, når fx en person er forsvundet. Hurtig adgang til optagelser fra overvågningskameraer kan i den henseende være altafgørende, og derfor er det vigtigt, at alle med overvågningskameraer, der vender mod offentlige områder, registrerer dem i POLCAM. På den måde kan du være med til at understøtte trygheden.

Hvis du, din virksomhed, butik, forening eller lignende har overvågningskameraer rettet mod et offentligt område, kan du tilmelde dem POLCAM på politiets hjemmeside 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)