Gode råd til dig, der har oplevet en voldsom hændelse

04. juli 2022
Har du været udsat for en alvorlig hændelse, er der 5 gode råd, du kan følge.

Alvorlig Haendelse

Har du været udsat for en alvorlig hændelse? Det kan helt naturligt medføre nogle psykiske reaktioner. Psykiatrien har samlet 5 råd om, hvad du kan gøre i de første timer og dage, hvis du kan mærke, at du er ved at blive overvældet af ubehag, følelser og tanker om det, der er sket. 

  • Gør noget, der kan berolige dig
  • Undgå at sove
  • Vent med at fortælle i detaljer om det, du har oplevet
  • Undgå at være alene
  • Overlad det til andre at følge op på præcis, hvad der er sket 

Du får også information om mulige reaktioner, der kan vise sig på lidt længere sigt – og hvad du kan gøre, hvis du oplever nogle af dem. Pårørende, der er tæt på dig, kan også have det svært efter det, der sket, og de kan være i tvivl om, hvad de skal gøre, her findes også råd særligt henvendt til dem.

Læs mere på Psykiatriens hjemmeside 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)