Tryg genåbning for alle

29. juni 2021
Det skal være trygt for alle at mødes i frivillige fællesskaber – også efter nedlukningen. I Aalborg FRI-TID arbejder vi derfor med at sikre en tryg genåbning for både frivillige og deltagere.

Det er skønt endelig at kunne samles i frivillige fællesskaber, men det er også vigtigt, at det er trygt for alle at mødes igen. Aalborg FRI-TIDs arbejde handler derfor også om at sikre en tryg genåbning for alle.

I Aalborg FRI-TID forsikrer vi alle om, at det selvfølgelig er okay, hvis man ikke føler sig tryg ved at deltage i arrangementer, og at ens frivillige arbejde eller fællesskab stadig er tilgængeligt, når man føler sig klar igen.

Om en tryg genåbning fortæller FRI-TID koordinator Nikolaj Kühn:

”For at sikre at både deltagere og frivillige i Aalborg FRI-TID føler sig trygge under deres tilbagevenden, har vi sørget for individuelle telefonsamtaler med alle, hvor vi spørger ind til deres mavefornemmelse om at vende tilbage. På den måde får vi som koordinatorer kendskab til, hvordan de hver især har det med at vende tilbage.”

Da et af vores frivillige fællesskaber, som vi kalder Café FRI-TID, endelig startede op igen, var udendørsarrangementer løsningen. Det første arrangement efter genåbningen kaldte vi ”ud på tur med Café FRI-TID dur, vi nyder Egholms fine natur”.  

Billeder Af To Mennesker Paa Faergen Til Egholm

Frivillige på udflugt med Café FRI-TID til Egholm.

Aalborg FRI-TIDs koordinatorer arbejder også med at sikre motivationen hos frivillige, der ikke har taget del i aktiviteter i et års tid på grund af COVID-19. Om arbejdet med at sikre motivation fremhæver Nikolaj Kühn, at ”telefonsamtalerne med de frivillige giver os et billede af, hvordan de frivilliges motivation er for at vende tilbage til et frivilligt arbejde efter at have været væk i lang tid.”

Vi ser de samtaler som et vigtigt led i en tryg genåbning. Frivillige kræfter er nemlig en forudsætning for frivillige fællesskaber i Aalborg FRI-TID. Nikolaj Kühn supplerer:

”For at sikre at den frivillige føler sig tryg i sin tilbagevenden, har vi for eksempel tilbudt at hjælpe den enkelte med gode råd til, hvordan man genoptager en relation til et menneske, man har været frivillig for, efter at have været lang tid fra hinanden. I koordinatorteamet sørger vi også for at være tilgængelige for de frivillige, så de ved, at de altid kan kontakte os.”

En tryg genåbning i frivillige fællesskaber handler også om at videreformidle gældende retningslinjer, så vi understøtter, at alle følger de officielle anbefalinger. Nikolaj Kühn forklarer: ”Vi instruerer de frivillige i, hvordan de skal forholde sig til restriktionerne, når de udfører deres frivillige arbejde. Det indebærer blandt andet korrekt brug af værnemidler, afstand og hygiejne. Vi oplever, at det giver en god tryghedsfornemmelse for alle.”

Læs mere om Aalborg FRI-TID

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)