Sikkerhed på havnefronten

29. juni 2021
19 nye redningsstiger til Aalborg Havnefront

Billede Af Aalborgs Havenfront Om Natten

Vi er stolte af vores havnefront. Fjorden samler byen omkring vandet, og det stiller også krav om, at sikkerheden ved vandet skal være helt i top, så borgerne oplever en høj tryghed. Derfor arbejdes der med kontinuerlig udvikling af sikkerheden på havnefronten og de 19 nye redningsstiger, der i disse dage monteres langs havnefronten, er ét blandt mange tiltag. I 2020 indgik Aalborg Kommune endnu en fadderaftale med TrygFonden om 19 nye og innovative redningsstiger til havnefronten, hvilket betyder, at der snart er 63 innovative redningsstiger på havnefronten i Aalborg. TrygFondens redningsstiger er udviklet med fokus på synlighed, sikkerhed og funktionalitet, så stigerne er lette at få øje på og nemme at kravle op ad. De skrigorange redningsstiger er forsynet med en solcelledrevet lysenhed, der oplyser stigen fra skumring til daggry, og de skridsikre trin er udformet, så man står solidt på dem. Og så er der lavet en bøjle på selve kajkanten, der gør det lettere at kravle det sidste stykke op på land. Stigerne skal forebygge drukneulykker i havnen, og det er der god grund til for hver fjerde drukneulykke sker nemlig i havne, ifølge en opgørelse fra TrygFonden. Redningsstigerne er et af mange greb for at understøtter sikkerheden og trygheden på Aalborg Havnefront.

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)