Unge vil gerne lave aftaler med deres forældre om alkohol

07. oktober 2020
Seks ud af syv hjemmeboende unge overholder de aftaler, de indgår med deres forældre om alkohol, hvilket skaber tryghed. Alligevel er det kun hver tredje ung, der har en aftale med deres forældre om alkohol. Det viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden.

Forældre spiller en afgørende rolle for deres børns alkoholvaner. Undersøgelser viser, at unge, der har en aftale med deres forældre om alkohol drikker mindre end de unge, der ikke har en aftale. Det er trygt. Men kun hver tredje ung, har en aftale med deres forældre om alkohol.  I Aalborg Kommune opfordres forældre i 6. klasse og 8. klasse, som en del af forebyggelsesseminarerne, til at tage stilling og indgå klasseaftaler om alkohol.
Billede af to unge, der drikker øl

”Vi vil gerne sikre, at forældrene i 6. klasse og 8. klasse er bevidste om, hvilken indflydelse de har på deres børns alkoholvaner. At de er bevidste om, at netop forældre er rollemodeller, grænsesættere og at det virker, når de laver aftaler med deres børn” udtaler Denise Bakholm leder af Center for Tværfaglig Forebyggelse.

Blandt nogle forældre er der en myte om, at børn ikke vil tale om alkohol med deres forældre, men undersøgelsen fra Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden viser, at dette nødvendigvis ikke er sandt. Halvdelen af de adspurgte unge mellem 15-20 år synes godt om, at deres forældre taler med dem om alkohol, mens 13 procent ikke synes om at tale med deres forældre om alkohol. ”Det er vigtigt, at forældre har en dialog med deres børn om alkohol, og gerne inden de stifter bekendtskab med alkohol første gang” tilføjer Denise Bakholm.

Her kan du læse mere om arbejdet med forebyggelsesseminarerne

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)