Sikker på nettet

21. september 2020
Vær tryg og sikker online. Landsdækkende Center for IT-relateret økonomisk Kriminalitet har udviklet et nyt undervisningsmateriale, der skal oplyse borgere om it-kriminalitet.

Undervisningsmaterialet, der er udviklet af Landsdækkende Center for IT-relateret økonomisk Kriminalitet, har til formål at oplyse borgere i alderen 65+ om, hvordan de kan gøre deres hverdag mere sikker – både fysisk og digitalt. 

Billeder Af Aeldre Mennesker Der Ser Paa Pc

I oplægget forklares IT-kriminalitet ud fra fysisk kriminalitet. Eksempelvis handler første del af oplægget om indbrud, hvor der tages udgangspunkt i indbrud i hjemmet, og derefter defineres det ”digitale hjem” og sikringen heraf ved brug af passwords. Anden del omhandler snyd og bedrag - først i form af tricktyveri i hjemmet og på gaden - og derefter gennemgås fuphenvendelser på telefon, sms og e-mail.

Oplægget lægger op til løbende dialog mellem deltagerne, hvor deltagernes erfaringer inddrages. Efter hver dialog samler oplægsholderen op med gode råd.
Når Nordjyllands Politi modtager materialet, vil der ske en oplæring af oplægsholdere, hvorefter vi tilbyder oplæggene til boligorganisationer, pensionistforeninger og alle andre interesserede borgere, der ønsker vejledning i IT-sikkerhed.

Læs mere om samarbejdet omkring Tryg-online 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)