En cykeltur væk fra ensomhed

18. august 2020
Nyt projekt skal hjælpe beboere med demenssygdom ud af ensomhed.

Himmerland Boligforening har med tilskud fra Slots- og Kulturstyrelsen og Ejendomsmæglernes Fond startet et nyt projekt, hvor beboere med demenssygdom skal cykles væk fra ensomhed. Med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen kan Himmerland Boligforening i den nærmeste fremtid købe to rickshaw-cykler. Cyklerne skal ledsages af frivillige rickshawpiloter.
Initiativet skal først og fremmest bidrage til at få brudt dementes isolation, som er en konsekvens af coronanedlukningen.
Himmerland Boligforening har ansøgt om midlerne som en del af deres samarbejde om RUM´lighed, hvor de arbejder for demensvenlige boligområder, et initiativ der bidrager til øget livskvalitet og tryghed. Arbejdet med RUM´lighed foretages i tæt samarbejde mellem Himmerland Boligforening, Alzheimerforeningen, Aalborg Kommunes Ældre og Handicapforvaltning v. Ældre og Sundhed og Familie- og Beskæftigelsesforvaltning v. Center for Tværfaglig Forebyggelse.

Billede af cykelstativer formet som hjerter

Læs mere på TV2 Nords hjemmeside

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)