Grønnehaver og udeliv giver trygge bydele

23. juli 2020
Selvom mange i Aalborg Øst bor i lejlighed, så er der mange muligheder for et aktivt udeliv.

De færreste vil nok tænke, at almene boliger, biodiversitet, udeliv og tryghed kan kædes direkte sammen, men det er virkeligheden i Aalborg Øst.

”Grønnehaverne” er både private og fælles nyttehaver i Grønneparken i Aalborg Øst. Her kan beboerne sammen dyrke f.eks. urter og grøntsager og meget meget mere. Gennem arbejdet i Grønnehaverne er der dermed både mulighed for at lære andre beboere at kende, og samtidig nyde friske økologiske grøntsager. Det giver fællesskab og tryghed i hverdagen. Samtidig er initiativet med til at skabe mere biodiversitet, da der ud over bær og grøntsager også er lavet insekthoteller og anlagt en blomstereng.

Billede af 3 mennesker, der arbejder ved højbede i haven

I sommerferien er der også mulighed for at lære om dyr og naturen, da der bl.a. bliver lavet familieudflugter til Aalborg Zoo med rundvisning samt til Hesteskoen med en naturvejleder. Der vil også være aktiviteter i lokalområdet med fokus på de grønne områder, som er lige i nærheden. Der vil bl.a. være leg og kreative aktiviteter, gåture i området, rundbold og andet. Ferieaktiviteterne faciliteres af medarbejdere fra helhedsplanen Øst i Centrum.

Projektleder for Øst i Centrum Anne Louise Larsen fortæller: ”Naturen og udendørs aktiviteter er et fantastisk omdrejningspunkt, som både er med til at give nogle gode oplevelser og give mere viden om naturen omkring os, men det er også med til at styrke fællesskabet mellem beboerne i området, når man kan være sammen om disse ting. ” Dermed er både Grønnehaverne og fokus på udeliv med til at give en tryggere bydel.

Alt udeliv sker selvfølgelig i overensstemmelse med myndighedernes vejledninger i forhold til Corona.

 Vil du vide mere – eller ønsker du evt. at deltage, så se mere her:

 Grønnehaverne

 Øst i Centrum

Indsatsen Tryg Bydel

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)