Vær dig - Vær med

30. juni 2020
Vær del af fællesskabet uden alkohol. Dette er hovedbudskabet i projektet ”Vær dig – vær med”.

Plakat for Vær dig -  Vær med

I De Frivilliges Hus har vi startet projektet Vær dig – Vær med, som er støttet af Tryg Fonden. På Vær dig – Vær med arbejder vi for at skabe et Aalborg med plads til alle unge - også de, der gerne vil indgå i fællesskaber, hvor alkohol ikke er omdrejningspunktet.

Projektet har udgangspunkt i platformen Positive Fællesskaber, som Natteravnene, Headspace, Den Sociale Skadestue, Midtbysjakket, 1000Fryd, Game, A Good Night Out og Nordjyllands Politi er en del af.

Rigtig mange unge føler sig presset til at drikke og drikke mere end, hvad de egentlig har lyst til, imens andre unge står med en følelse af at være uden for fællesskabet, fordi de har valgt at takke nej til alkohol.

Vores mål er at gøre de mange alkoholfrie fællesskaber i Aalborg mere synlige og skabe et samlingssted for dem, så det bliver lettere for de unge at finde ind til disse fællesskaber og finde ud af, at de faktisk ikke er alene.

Det gør vi lige nu med Instagramprofilen @vaer_dig_vaer_med. Her kan unge bl.a. finde inspiration til alkoholfrie aktiviteter i Aalborg, personlige historier og gode råd fra ligesindede unge, der i perioder overtager profilen.

”Vil bare sige, at det er en super fed side! Jeg er snart 18 og har ikke drukket i godt og vel 9 måneder pga. angst, og OCD, og kan mærke, at man ikke længere er en del af fællesskabet med venner osv. Det er ekstremt svært at finde andre unge, der ikke drikker! Tak fordi I har lavet denne side!”, sådan skriver Rebecca Rozarth, der følger Vær dig – Vær med.

Desuden har vi startet Facebook-gruppen, Vær dig – Vær med, hvor de unge selv kan invitere hinanden med til aktiviteter og ind fællesskaber, og hvor alkoholfrie aktiviteter i Aalborg kan synliggøre sig selv og deres events.

Se mere på instagramprofilen: https://www.instagram.com/vaer_dig_vaer_med/

Se mere på facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/vaerdigvaermed

Del indhold