Trygt Natteliv: Ros til de unge i Aalborg

12. juni 2020
Betjentene fra Nordjyllands Politi vil gerne rose de unge i byen for at overholde retningslinjerne i forbindelse med COVID-19.

Således fortæller en forebyggelsesbetjent efter en patruljering en varm fredag i maj, hvor de unge i byen var særdeles gode til at overholde det midlertidige forsamlingsforbud:

Én af de unge fortalte: ”vi har jo sms-kæder, hvor jeg f.eks. kan spørge: hvor mange er I nede i parken? Hvis de så er under 10, så kan jeg godt komme og deltage i hyggen”. Og det var præcist det, vi (politiet) oplevede, når vi sludrede med de unge rundt omkring i Aalborg. Der var ingen grupper på mere end 10. Kom der flere unge til, sendte de unge dem selv et stykke væk, så alle anbefalinger blev overholdt. Meget stor ros til de unge og deres ansvarlighed fra politiet”.

Selvom det må formodes, at de unge savner at mødes på byens værthuse og feste med vennerne, har COVID-19 patruljerne oplevet, at de unge har overholdt retningslinjerne. De mødes i små grupper i parker, holder afstand og bruger sms-kæder til at sikre, at de ikke forsamles flere personer end tilladt.

Billede af park i Aalborg

I ”Trygt natteliv” arbejder vi med at fastholde og sikre, at borgerne fortsat oplever en høj grad af tryghed i nattelivet. I slutningen af juni mødes netværkets aktører for at vende de udfordringer, som Covid-19 har medført i byens natteliv. 

Læs mere om indsatsen Trygt Natteliv

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)