Corona: unge skal ikke gå alene med tankerne

06. maj 2020
Nok er dørene lukkede, men ingen unge er alene. Rådgivning er kun et opkald væk.

Lige nu er mange unge henvist til en hverdag derhjemme uden skole og med venner på afstand. Med coronakrisen er det hele vendt på hovedet - og ikke mindst for de unge har det store konsekvenser.
Det mærker de i Aalborg Kommunes Ungerådgivning, hvor de oplever, at de unge tumler med en masse bekymringer og problemer. Der kan være konflikter i familien, lange dage uden skole, uddannelse og venner at være sammen med. Manglende struktur på hverdagen.

Aalborg Kommune kalder derfor alle unge mellem 15-25 år op med en appel om at ringe. Vi er kun et opkald væk, lyder det.

De unge kan ringe med alt fra:

  • Ensomhed
  • Stress
  • Angst
  • Familieproblemer
  • Alkohol
  • Stoffer
  • Andet, der bekymrer

De unges ve og vel ligger medlem af Familie- og Socialudvalget Tobias Bøgeskov på sinde:
"Det er vigtigt, at de unge ved, at de aldrig står alene. Ikke mindst i en tid, der er er præget af social afstand og isolation. De skal vide, hvor de kan søge om hjælp. De skal ikke gå alene med tankerne."

De unge kan få hjælp af både frivillige tilbud som Headspace og kommunale tilbud som Ungerådgivningen.

I følge Tobias Bøgeskov er der en reel bekymring for, at de unge afholder sig fra eller ikke kender mulighederne for at få hjælp. Det er ikke godt i en tid, der i forvejen sætter os alle sammen under pres. Alle unge kan få problemer. Især i en tid, hvor hjælpen og støtten fra familie og venner er længere væk.
"Det er vigtig for os at nå ud til alle unge. Derfor vil vi gøre alt for at oplyse om muligheder for hjælp - ikke mindst de sociale medier," forklarer Tobias Bøgeskov.


Kontakt Ungerådgivningen

Unge kan kontakte Ungerådgivningen i Aalborg på telefon 99 31 57 50 mandag til fredag kl. 8-15. Tilbuddet er rettet til unge mellem 12 og 26 år.

Læs mere om Ungerådgivningen

Kontakt Headspace

Unge kan også kontakte den frivillige organisation Headspace. De kan ringe på 53 73 30 06 mandag fra 11-18 og tirsdag-torsdag kl. 9-18 eller de kan chatte Headspace på headspace.dk 

Læs mere om Headspace

 

 

 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)