Hold afstand

30. april 2020
Anbefaling fra Nordjyllands Politi

Det gode vejr og den gradvise genåbning af samfundet kan måske forlede os til at tro, at vi er ude af krisen. Men det er vi ikke.

Billede af 2 vejskilte

Vi står stadig i en alvorlig samfundskrise, så husk, at det fortsat gælder, at vi skal holde afstand til hinanden, når vi bevæger os rundt udenfor for at nyde solen og den blå himmel. Og det gælder altså uanset, om du skal ud og handle i supermarkedet, en tur på genbrugspladsen – eller du blot har lyst til en gåtur i det fri.
Hvis du kan se, at der er mange mennesker forsamlet, hvor du er kommet hen, så er rådet helt enkelt:

Vend om. Gå væk. Find et andet sted at opholde dig.

Nordjyllands Politi har øget patruljeringen for at påse, at nordjyderne efterlever sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og vi kommer til at udstede bøder, hvis man ikke følger vores anvisninger og overholder reglerne.
Tre steder i politikredsen – hvor vi ved, at folk forsamles – har vi opsat advarselsskilte, nemlig Jomfru Ane Parken i Aalborg, Kridtgraven i Hasseris, Aalborg og Solnedgangspladsen, Gl. Skagen. På disse steder vil du ofte kunne se synligt politi, og vi vil kunne udstede et decideret opholdsforbud, hvis vi skønner, at det er nødvendigt.

Vi vil med vores patruljer være bredt til stede i hele politikredsen i den kommende tid og føre tilsyn i gågader, butikker og andre steder, hvor vi samles – for det er vigtigt, at vi husker at holde afstand til hinanden, og at vi ikke stimler sammen. 
Det er nu, at vi skal udvise samfundssind og holde fast. Lad os få knækket de smittekæder.

Så en opfordring til jer alle: Tag det alvorligt. Hold afstand, lad være med stimle mange mennesker sammen og husk håndhygiejnen. Og følg fortsat de retningslinjer, der udgår fra sundhedsmyndighederne, for vores alles sikkerhed og tryghed. 

Ha’ en god uge! Men. Hver. For. Sig. Ikk’? 

Nordjyllands Politi

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)