Boligforening i Aalborg støtter beboere med demens under coronakrisen.

16. april 2020
I Himmerland Boligforening er de ansatte uddannede til at opdage tegn på demens blandt beboerne. Og her under coronakrisen mærker de, at beboere med demens har ekstra brug for støtte:

91909807 1520854224748559 6148113287562133504 O

“Da Danmark lukkede ned, opdagede vi hurtigt, at det var svært for en lille gruppe af beboere nemlig dem, der desværre er ramt af demens at forstå, hvorfor de lige pludseligt ikke kunne komme ind forbi kontoret og hilse på. Så de ringer til mig og er lidt fortvivlede over den manglende kontakt. Samtalen benytter jeg så til at understrege over for dem, at det er vigtigt, at de i denne tid passer ekstra godt på sig selv,” siger kontorassistent Jeanet Kaptain.

Viceværter og kontorpersonale i boligforeningen møder også beboere med demenssygdom på gaden, og særligt i begyndelsen af coronanedlukningen opfordrede de mange til at lave lidt om i deres daglige rutiner.

“Men det er meget svært for et menneske med demens, eller begyndende demens at lave om på rutiner som eksempelvis de daglige ture til købmanden, banko og fællesspisning. Derfor bruger vi meget tid, rummelighed og tålmodighed på at tale med de beboere, der er ramt af demens og gentage igen og igen, at de skal huske at holde afstand og opfordrer dem til at få bragt varer ud,” siger Jeanet Kaptain, der også har oplevet at pårørende hjælper ekstra under coronakrisen:

“Det er særligt de beboere uden netværk, vi holder ekstra godt øje med. Men faktisk har coronakrisen også betydet, at der er pårørende som kontakter os, som vi aldrig har hørt fra før”.

Læs mere om, hvordan Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune, v. Ældre og Sundhed, Ældre og Handicapforvaltningen og Center for Tværfaglig Forebyggelse, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen er gået med i Alzheimerforeningens projekt Rum’lighed for at udvikle demensvenlige boligområder.

RUM´lighed er den del af Demensindsatsen i Aalborg Kommune 

"Viceværter spotter demens"

(Omtalen er venligst udlånt af Alzheimerforeningen)

 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)