Sæt ikke frivilligheden på pause

24. marts 2020
Sådan kan du være frivillig for personer med handicap på afstand.

Nu skal vi stå sammen ved at holde afstand. Sådan lyder meldingen fra statsministeren i disse uger, hvor Coronavirussen desværre breder sig i det danske samfund. Men når man er frivillig for en person med handicap (FRI-TIDvenner), og formålet med relationen netop er samvær, hygge i hinandens selskab og fælles aktiviteter, hvordan kan det så gøres på afstand på en god og tryg måde?

Aalborg Fri Tid

Skab tryghed ved at holde kontakten

Der findes heldigvis mange iderige svar på, hvordan vi kan holde kontakten med hinanden uden at være fysisk sammen, og nogle af dem har Aalborg FRI-TID samlet her: 

Venner på video

FaceTime og Skype er uvurderlige i denne tid! To klik på telefonen, computeren eller iPad’en og så kan du se og snakke med den person, du er frivillig for, selvom vedkommende måske sidder i den anden ende af byen. Fordelen ved at bruge FaceTime eller Skype er, at I nærmest sidder sammen, fordi I kan se hinanden. I kan begge hælde en kop kaffe op og skåle med hinanden, I kan vise jeres hjemmebag, og I kan endda spille spil sammen, som eksempelvis Yatzy, hvor I spiller med terningerne hver for sig, og den ene af jer skriver pointene ned. 

Venskab i telefonen

Et almindeligt telefonopkald er bestemt heller ikke af vejen! Alle bliver glade, når ens venner og bekendte ringer. Det kan være, at I bare lige tjekker ind hos hinanden og spørger om, hvordan det går. Det kan også være, at I sludrer i flere timer. Uanset hvad så er det en god ide at gribe røret og ringe op - det vil sprede glæde hos alle! 

Venskabelig chat

Brug de platforme, I plejer at bruge, endnu mere. Hvis I plejer at sende SMS’er til hinanden, så send en ekstra afsted i denne tid. Hvis I normalt sender sjove memes frem og tilbage, så tryk en ekstra gang på “del” i de næste par uger. Gør mere af det, I plejer at gøre på afstand. De små hyggelige hilsner i hverdagen betyder meget og giver altid et smil på læben! 

Gamer-venner

Måske har I begge en interesse for Tetris, SIMS eller FIFA? Kunne det ikke være sjovt at game sammen og derved mødes virtuelt på spillebanen? Online spil er en god måde at være sammen på om en fælles interesse. 

Online pennevenner

Der er ikke noget hyggeligere end at modtage et online brev i mailboksen. En mail er en kærlig påmindelse om, at vi stadig tænker på hinanden, selvom vi ikke har mulighed for at mødes i øjeblikket. Tag dig derfor tiden til at skrive til den person, du er frivillige for, om løst og fast, dine tanker om situationen, vi alle står i, eller om nogle af de gode oplevelser, I to har haft sammen, og som I forhåbentlig snart kan komme afsted på igen – eller om noget helt fjerde! 

Det er vigtigt at vise, at vi ikke har glemt hinanden, selvom vi ikke ses ansigt til ansigt. Her er Aalborg FRI-TIDs bud på, hvordan vi kan skabe tryghed om, at vi stadig står sammen og bibeholder kontakten, selvom vi holder afstand – og måske kan andre blive inspireret af det også. 

Læs mere om Aalborg FRI-TIDS indsatser for handicappede

 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)