Sikkerhed og tryghed på havnefronten i Aalborg er et fokusområde med høj prioritet.

06. januar 2020
Vi har fokus på sikkerheden på havnefronten. Vi er stolte af vores havnefront. Fjorden samler byen omkring vandet, og det stiller også krav om, at sikkerheden ved vandet skal være helt i top, så borgerne oplever en høj tryghed.

Vi har heldigvis ikke registreret nogle drukneulykker i løbet af 2019, hvilket i høj grad underbygger, at det er trygt at færdes på havnefronten i Aalborg. Der har været få hændelser, hvor f.eks. en person er hoppet i havnen af egen fri vilje, men kommet i problemer. Alle blev efterfølgende reddet i land af Nordjyllands Beredskab. Ved disse hændelser har de termiske og bevægelige kameraer været en stor hjælp i redningsarbejdet. Samarbejdet med at få udviklet kameraerne, så de kan indgå i alarmeringen af Nordjyllands Beredskab fortsætter, og forventes at være implementeret i løbet af 2020.

De 44 redningsstiger, som TrygFonden sponsorerede, er på plads og fuldt funktionsdygtige. Og vi er glade for, at Tryg valgte os som fadder til de mange nye redningsstiger.

Arbejdet med at sikre havnebunden ud for Honnørkajen, hvor de store krydstogtskibe lægger til, er udført først på året. Der er i 2020 planlagt 45 anløb af krydstogtskibe, hvilket vil slå den gamle rekord fra 2017, hvor der var 36 krydstogtskibe, der anløb Aalborg havn. Også på den strækning er sikkerhedsniveauet øget med nye stiger og i løbet af foråret suppleres med flere kameraer til overvågning.

Raadyr 
Jyllands-Posten, Randers Amtsavis og Fredericia Dagblad har i 2019 bragt artikler om sikkerhed på havnene i Aarhus og Fredericia, hvor de bl.a. henviser til den høje sikkerhed på Aalborg Havnefront.
Læs mere i artiklerne her

Fredericia Dagblad - Havne opruster sikkerhed: Kanalbyen får nu gennemgået stiger og sætter ekstra op

Jyllands-Posten - Sådan virker de varmefølsomme kameraer

Randers Amtsavis - Varmefølsomme kameraer har reddet to liv i Aalborg: Nu kan de være på vej til havnen i Aarhus

I juni 2019 fik borgere øje på et rådyr, der ulykkeligvis havde forvildet sig ud i fjorden. Nordjyllands Beredskab fik hurtigt øje på rådyret ved hjælp af de termiske og styrbare kameraer, hvorefter de hurtigt fik reddet rådyret i land.
Læs mere på nordjyske.dk 

Læs mere om indsatsen Sikkerhed på havnefronten 

 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)