Red hjernen med remsen "stræk, snak, smil"

24. september 2019
Hvert år får 12.000 danskere et stroke, som er en blødning eller blodprop i hjernen

Hvert år får 12.000 danskere et stroke, som er en blødning eller blodprop i hjernen. Symptomerne er ofte diffuse, og derfor ringer mange danskere ikke efter hjælp hurtigt nok. Hvis flere kender symptomerne på stroke, vil det øge chancerne for at overleve uden væsentlige mén. Stræk, Snak, Smil-indsatsen skal derfor gøre det let at huske de mest almindelige symptomer på stroke. Oplever man fx en person, der pludselig ikke kan løfte armen, tale normalt eller smile, så kan det være et stroke, og man skal ringe 1-1-2 med det samme. Større kendskab til symptomer på stroke skal få flere på hospitalet i tide. Hvis flere kender symptomerne på stroke, vil det øge chancerne for at overleve uden væsentlige mén. At kende til symptomer på stroke, så man kan handle giver tryghed for den der skal hjælpe og den der har brug for hjælp.

Læs mere om symptomerne på stroke på Trygfondens hjemmeside

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)