Vær dig, vær med, vær ædru – Trygt Natteliv Aalborg

06. august 2019
Aalborg-netværket Trygt Natteliv udbreder kendskabet til sociale tilbud for 15-18 årige unge i Aalborg, og skaber en ung-til-ung dialog om Aalborgs alkoholkultur.

Vær dig, vær med, vær ædru er et projekt, som faciliteres af De Frivilliges Hus og er finansieret af Trygfonden. Det er opstået efter et ønske fra Aalborg-netværket Trygt Natteliv om at udbrede kendskabet til sociale tilbud for 15-18 årige unge i Aalborg, samt skabe en ung-til-ung dialog om Aalborgs alkoholkultur. Formålet med projektet er derfor at skabe eller samle et fællesskab blandt unge i Aalborg, der har andet end druk som omdrejningspunkt. 

Det gøres online gennem Instagramprofilen @vaermedaa, hashtagget #værmedaa og senere indhold på YouTube (@vaermedaa). Til "de voksne"/forældre udarbejdes på sigt en hjemmeside med information om kampagnen, ressourcer etc. 

Billede Af Glade Unge Mennesker

Projektet "Vær dig, vær med, vær ædru" har i de seneste måneder arbejdet med at skabe kontakt til forskellige sociale fællesskaber i Aalborg med henblik på at samarbejde i løbet af kampagnen. Som led i det indledende arbejde er vi gået i dialog med Kræftens Bekæmpelse, der har kørt kampagnen 'Fuld af Liv' de sidste fem år. Fuld Af Liv er en landsdækkende kampagne, der har unges alkoholforbrug i fokus, og de er derfor en oplagt sparringspartner i gennemførelsen af et lokalt tiltag som dette.

Vi arbejder også på at deltage i Bæredygtighedsfestivalen 2019 d. 13. - 14. september med en stand. Her vil vi invitere de unge ind i teltet til en snak om bæredygtig drukkultur og en dialog om, hvordan de kan passe på hinanden i nattelivet.

De unge opfordres til at dele deres tanker/forslag om bæredygtig drukkultur på Instagram under hashtagget #værmedaa, så vi kan sætte videostafetten igang. Tiden op til festivalen skal bruges på at rekruttere unge rollemodeller, som kan poste videoer/billeder på vores Instagramprofil @vaermedaa og dermed forhåbentligt inspirere andre unge.

Følg med i fremtiden, hvor profilerne løbende bliver opdateret med nyt indhold og videostafetten blandt de unge igangsættes.

Læs om ”Et Trygt Natteliv” der er en prioriteret indsats i Tryg Aalborg 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)