Tryghedsambassadører

01. maj 2019
Understøtter sikkerheden og trygheden i hjemmet

Aalborg Kommunes Rengøringsenhed og Hjemmepleje Aalborg er med til at skabe tryghed hos de borgere, som vælger Aalborg Kommune som leverandør.

Alle nye borgere, der modtager hjælp fra Aalborg Kommunes Rengøringsenhed eller Hjemmepleje Aalborg får tilbudt et gratis tryghedsbesøg af vores medarbejdere, som er uddannet tryghedsambassadører. Indsatsen ”Tryghedsambassadører” er en prioriteret tryghedsfremmende indsats i Tryg Aalborg.

Det er Edel, der ringer ud til borgeren med tilbuddet og hun fortæller, at indtil nu har ca. 3500 borgere takket ja til et tryghedsbesøg. Edel fortæller også, at borgeren får et nyt tilbud om tryghedsbesøg efter en flytning til anden bolig.

Det er Tryghedsambassadør Bjarne, der hjælper med at gennemgå boligen, så risiko for brand, ulykker og fald bliver mindre. Et tryghedsbesøg kan vare lige fra ½ time til 1½ time.

Ofte sætter Bjarne en gratis røgalarm op, kigger efter løse ledninger og tæpper. Bjarne har et tryghedstjekskema han gennemgår, og udfylder sammen med borgeren. Skemaet bliver liggende hos borgeren, så familien også kan se, hvad der er gennemgået og udført.

Billede Af Mand Og Dame Der Sidder Ved Bord

Nina Bitsch er en af de borgere, som har takket ja til et tryghedsbesøg. Hun fortæller:

”Ikke lang tid efter jeg var flyttet i ny bolig, fik jeg tilbudt et tryghedsbesøg. Det var Bjarne som kom på besøg. Sammen gennemgik vi lejligheden. Jeg fik sat 2 røgalarmer op, en ekstra da jeg ikke hører så godt. Bjarne lagde også skridsikkert underlag under nogle små tæppe, så jeg ikke risikerer at falde, det vil heller ikke være så godt, hvis det skete med mine kunstige knæ. Jeg synes det er et utroligt flot tilbud fra Aalborg Kommune med sådan et tryghedsbesøg, jeg er blevet meget mere tryg bl.a. med de 2 røgalarmer, så jeg er sikker på at kunne høre, hvis uheldet er ude.”

Her kan du læse mere om Tryghedsambassadører

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)