Er det farligt at gå alene hjem i mørke?

29. april 2019
Der er flere, der er utrygge ved at gå alene i mørke, fordi de føler sig utrygge. Men billedet af en kvinde, der går alene en mørk aften og bliver overfaldet af en vildt fremmed sker sjældent.

Billede Af Moerk Vej

En undersøgelse fra Megafon lavet i 2017 viste, at 58 procent af de adspurgte kvinder undgår at færdes alene, når det er mørkt, fordi de føler sig utrygge. Billedet af en kvinde, der går alene en mørk aften og bliver overfaldet af en fremmed, sker ifølge Det Kriminalpræventive Råd yderst sjældent. Oftest kender offeret og gerningsmanden nemlig hinanden. Det Kriminalpræventive råd oplyser, at da mange overgreb bliver begået af en person som offeret kender i forvejen, især en partner eller ven, er det ikke overraskende, at de fleste overgreb enten sker i offerets eller gerningspersonens hjem. Statistisk set er Nordjylland det område i Danmark, hvor der sker færrest overfald ifølge skadestuerapporter og anmeldelser.

Læs mere på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)