Aalborg FRI-TID

12. marts 2019
Nyt frivilligfællesskab for personer med handicap, som vil gøre en forskel i Aalborg – Eventgruppen

Da Aalborg var vært for Danmarksindsamlingen d. 2. februar, var det en gruppe frivillige borgere med handicap fra eventgruppen, som stod for at uddele lysfakler til de flere tusind deltagere ved aftenens store lysparade. Det var en rigtig god oplevelse for borgerne at opleve, at deres bidrag var en vigtig del for at arrangementet kunne lykkedes, og samtidig fik de mange smil og positive ord med på vejen fra paradedeltagerne, som påskønnede deres indsats.

I januar startede Aalborg AKTIV og Aalborg FRI-TID i fællesskab eventgruppen, som er et frivilligfællesskab for bl.a. borgere på tværs af Handicapafdelingens fagcentre.

Formålet med eventgruppen er at give borgere mulighed for at gøre en forskel som frivillige, ved at hjælpe med praktiske opgaver ved store events i Aalborg. Det kan fx være ved Karneval, Royal Run, Grøn Koncert mv.

Eventgruppens første opgaver var ved Danmarksindsamlingen, hvor der bl.a. var indledt samarbejde med Aalborg Karneval, der var arrangør af lysparaden. Aalborg Karneval var meget tilfredse med samarbejdet, og der arbejdes nu på at finde en god rolle til eventgruppen i forbindelse med Karnevallet også.

Dame Der Deltager I Lysparade

Eventgruppen rummer allerede knap 30 frivillige, og der lægges vægt på at skabe en tryg ramme for at kunne være frivillig i et arbejdsfællesskab, og dermed bidrage til civilsamfundet, bl.a. ved, at der er frivillige tovholdere som støtter borgerne, når de er ude. Samtidig håber vi det giver en masse sjove og spændende oplevelser for borgerne at tage aktiv del i byens kulturliv som frivillige.

Har du lyst til at høre nærmere om eventgruppen, så kontakt Aalborg FRI-TID på tlf. 31990037.

Læs mere om Aalborg FRI-TID 

 

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)