Unikt samarbejde gør forskellen

13. november 2018
Kommuner, fra det ganske land, henter inspiration fra Aalborg
Nuuradiin og Mohammed holder oplæg

KL-repræsentanter, kommunale boligsociale koordinatorer og ledere fra det ganske land trodsede en af efterårets regnfulde dage for at høre, hvorledes vi griber det boligsociale og boligstrategiske arbejde an i Aalborg Kommune.

Sundheds- og Kvartershuset dannede rammen for en gennemgang af organisering, samarbejde og viften af boligsociale, boligstrategiske, forebyggende og tryghedsfremmende indsatser, der foregår i Aalborg Kommune.

Medarbejdere fra kommune, boligorganisationer, heriblandt repræsentanter fra de to Boligsociale Helhedsplaner i Aalborg Øst, ”Center for Samskabelse” og ”Øst i Centrum” og civilsamfund fortalte i fællesskab om det unikke samarbejde, der gør en forskel. Netværket fik bl.a. et indblik i samarbejdet mellem to helhedsplaner og lokale institutioner, hvorledes det boligsociale og det fysiske går ”hånd i hånd”, arbejdet med strategiske partnerskaber og civilsamfund. Arbejdet handler i høj grad om et tæt samarbejde med eks. erhvervsliv og civilsamfundet. I den forbindelse fortalte Mohamed Al-Hajj, repræsentant fra en hjemstavnsforening, bestyrelsesmedlem fra Aalborg Moské om det tætte og frugtbare samarbejde Aalborg Moské har med Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi.

Et af de vigtigste budskaber var, at samarbejde er en forudsætning og vi på det boligsociale og boligstrategiske felt er et ”VI”. Dagen var arrangeret af Center for Tværfaglig Forebyggelse i samarbejde med KL.

mennesker forsamlet til moede.jpg

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)