"En vej ind" hjælper unge med kriminalitetsproblemer

26. november 2018
Vi vil i Aalborg Kommune øge trygheden blandt borgerne, og derfor bliver projekt ”En vej ind” en fast del af de forebyggende indsatser. En evaluering viser, at en håndholdt indsats som ”En vej ind” bl.a. medvirker til en øget trivsel og mindre kriminalitet blandt kriminalitetstruede unge.

Aalborg Kommune arbejder med at forebygge kriminalitet, og dermed sikre trygheden i kommunen gennem flere forskellige indsatser. Det er velkendt, at kriminalitetstruede unge er i risiko for at blive rekrutteret til rocker- og bandegrupperinger, og derfor har Aalborg Kommune afprøvet metoden ”En vej ind”.
Formålet er at få de kriminalitetstruede unge væk fra de problemskabende fællesskaber, og støtte dem i at komme i uddannelse eller beskæftigelse. Metoden er primært målrettet unge i alderen 18-25 år, og på nuværende tidspunkt er det fjerde hold af unge i gang med indsatsen. Evalueringen af indsatsen viser, at de unge, der har været en del af projektet, har haft udbytte af forløbet på flere parametre: blandt andet uddannelse og beskæftigelse, trivsel og en større tro på fremtiden. Vi ønsker i Aalborg at blive ved med styrke forebyggelsen af, at unge rekrutteres til rocker- og bandegrupperinger, og derfor er vi glade for, at det er besluttet at indsatsen bliver en fast del af de kriminalitetsforebyggende indsatser i kommunen.
Vi er utrolig stolte af, at vi har mulighed for at fortsætte indsatsen, og dermed kan hjælpe endnu flere kriminalitetstruede unge – det er med til at sikre, at Aalborg er en tryg kommune. 

Fødder på asfalt.jpg

Læs mere om indsatsen "En vej ind"

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)