Det gode naboskab trods psykisk sygdom

30. oktober 2018
En gribende fortælling i Kvarterets Hus i Løvvangen om et liv med psykisk sygdom.

Heidi Rasmussen fra ”En af os” gæstede Kvarterets Hus, Løvvangen og gav de fremmødte et gribende indblik i, hvordan livet har formet sig for hende. Det blev en gribende beretning om et liv, som medførte psykisk sygdom.

I sin beretning berørte hun bl.a. livet som beboer i en boligforening, hvor hun blev til en af de beboere, som naboerne ikke var trygge ved. Hun kunne finde på at rykke møbler frem og tilbage om natten, høre høj musik eller stå højtråbende på altanen. I dag er hun medicinfri. Hun har lært at passe på sig selv og tager rundt med ”En af os” for at være med til at nedbryde tabuer om psykisk sygdom ved at fortælle om baggrunden for hendes sygdom og om livet med denne lidelse.
Dertil giver hun gode ideer til, hvordan hun helst ser, hun skal mødes af andre mennesker. ”Se på mig som et menneske, også selvom jeg sommetider opfører mig på en mærkelig måde" er hendes budskab. I den forbindelse gør det godt med et ganske almindeligt smil. Bliv ved med at hilse, selvom den syge person ikke hilser tilbage.

Hun kom selv med et eksempel på, at hun i sit nærområde har hilst på en person i flere år, inden der kom et nik tilbage, hvilket gav anledning til diskussion blandt tilhørerne om, hvorvidt det vil være grænseoverskridende at gøre for den enkelte. Ellers tilkendegav hun, at det vil være en rigtig god idé at prøve at banke på med et åbent sind og trække sig, hvis man fornemmer, at en kontakt ikke er ønsket.
Det er en rigtig god ide at være opmærksomme på hinanden. Byd hinanden velkommen og være positiv overfor hinanden, spørg ind på en nysgerrig og åben facon uden at være anmassende. I den forbindelse er det vigtigt at respektere hinandens grænser og afpasse kontakten efter situationen. Aftenen gav stof til debat og eftertanke hos de fremmødte.

Arrangementet udspringer af et tæt samarbejde mellem Sundby-Hvorup Boligselskab, Aalborg Kommune, Nordjyllands Politi, Nordjyllands Beredskab og Løvvang Samråd, og det er del af et strategisk samarbejde mellem Nordjyllands Politi og Aalborg Kommune, hvor man i et tæt samarbejde mellem lokale aktører arbejder på at skabe trygge bydele, oplyser projektleder for Den Boligsociale Helhedsplan i Løvvangen, Kvarterets Hus Marianne Niehues, som glæder sig over den nærværende og personlige beretning og de mange nysgerrige spørgsmål til oplægsholderen Heidi Rasmussen.
Det skaber tryghed at vide, hvordan naboen har det og hvordan vi kan være der for hinanden, supplerer Marianne Niehues.

I Kvarterets HusHeidi Rasmussen Og Marianne Niehues

Heidi (tv) og Marianne (th) glæder sig over den gode dialog og de gode ideer til, hvordan alle kan bidrage til et trygt naboskab (privatfoto)

Læs mere om Tryg Bydel

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)