Kender du en ung, som gerne vil kvitte tobakken?

02. maj 2018
Så er der hjælp at hente i Aalborg Kommune

Rygning er den enkeltfaktor, som har størst betydning for borgernes sygelighed og dødelighed, og samtidig er rygning den væsentligste årsag til stigende social ulighed i sundhed. Unge er særligt sårbare over for tobakkens skadelige virkninger, derfor er det vigtigt, at så få unge som muligt begynder at ryge, og at de unge som er begyndt, får hjælp til at holde op igen.

Derfor tilbyder Center for Tværfaglig Forebyggelse i samarbejde med Sundheds- og Kulturforvaltningen som noget nyt, hjælp til rygestop for unge.

Center for Tværfaglig Forebyggelse har uddannet 6 instruktører, som hjælper unge med at kvitte tobakken. Instruktørerne er pædagoger ansat ved hhv. fritidscentrene og Midtby Sjakket, de er uddannet til opgaven via Kræftens Bekæmpelses rådgiverforløb Røgfrit Liv.

Rygestopinstruktørerne dækker hele kommunen, og forløbene skræddersys til den enkelte unges behov, og kan foregå individuelt såvel som i grupper.

Kender du en ung, som har brug for hjælp til at kvitte tobakken? Så er du meget velkommen til at henvise til en af instruktørerne. Den unge er også velkommen til at ringe og få en uforpligtende samtale hos en af instruktørerne.

 A3 Plakat Rygestopinstruktoerer Billede

Læs om, hvordan der arbejdes med en forebyggende indsats i forhold til alkohol, røg og rusmidler i folkeskolerne

Del indhold

Sociale Bannere Indholdsside

Sociale Bannere Indholdsside2 (1)

Sociale Bannere Indholdsside3

Sociale Bannere Indholdsside3 (1)