Gode råd til sikker og tryg færdsel på havnen

21. december 2017
I Aalborg er vi stolte af vores havnefront. Fjorden samler byen omkring vandet, men det stiller også krav til os om, at sikkerheden ved vandet skal være helt i top. Sikkerhed foregår i et samspil og du kan selv være med til at forebygge ulykker ved havnen.

Her ser du et billede af havnefronten i aalborg

I Aalborg er vi stolte af vores havnefront. Fjorden samler byen omkring vandet, men det stiller også krav til os om, at sikkerheden ved vandet skal være helt i top.
Vi arbejder kontinuerligt med at øge havnesikkerheden og vi har iværksat en række foranstaltninger for havnesikkerheden, bl.a. med øget belysning, etablering af flere redningsposter, nye stiger, reflekser, ændring af vejudformning og arbejdet med termiske kameraer. Vi kan alle være med til at forebygge, at der sker ulykker ved havnen. Derfor deler vi TrygFondens gode råd om sikker færdsel på havnen:

 • Orienter dig om sikkerheden
  Du bør altid orientere sig om det tilgængelige redningsudstyr og have styr på, hvor det er placeret.

 • Gå ikke alene på havnen
  Langt de fleste, der drukner i danske havne, er alene, når ulykken sker.

 • Vær ekstra varsom, hvis du har drukket alkohol
  I mere end halvdelen af drukneulykkerne i danske havne er den druknede påvirket af alkohol. Derfor er det en god idé at holde en ekstra sikkerhedsafstand til kanten på broer, kajer og moler, hvis du har drukket alkohol.

 • Bring ikke dig selv i fare, hvis du skal redde andre
  Det er sjældent ufarligt at hjælpe en person i nød, så vælg den sikreste metode.

Læs mere om TrygFondens gode råd, når du færdes på havnen

Læs mere om arbejdet med sikkerheden på Aalborg Havnefront

Del indhold