Et trygt natteliv

16. august 2017
Kampagne om et trygt natteliv
Skal politiet ringe efter din mor?

 

  • Vil du have en plet på straffeattesten?
  • Skal politiet ringe til din mor?
  • Vil du køres hjem af politiet ?
  • Vil du have ny identitet ?

Sådan lyder en række overskrifter på fire forskellige postkort, som kommer til at ligge rundt om på ungdomsuddannelserne i Aalborg fra uge 35. Materialet skal gøre de unge, som færdes i byen opmærksom på, at er man under 18 år, må man ikke gå i byen efter midnat. Gør man det alligevel og bliver taget i noget ulovligt, som fx at vise falsk ID eller købe alkohol, risikerer man at få en plet på straffeattesten.

Kampagnematerialet omfatter også reklamespots på infoskærmene i bybusserne samt en video, hvor fire unge - Mathias, Thor, Emilie og Patrick, fortæller om deres oplevelser med at gå i byen. En politiassistent, Lars Brøndberg, fra Specialpatruljen i Aalborg fortæller i samme video om, hvilke konsekvenser det har for de unge, hvis de laver noget ulovligt.

Videoen skal bruges på ungdomsuddannelserne rundt om i Aalborg, hvor politiet sammen med SSP-korpset informerer de unge om "Et Trygt Natteliv" i den kommende tid. Det er en kampagne, som er målrettet de unge under 18 år, så de ved, at er man under 18 år, er det ikke lovligt at gå i byen efter midnat i Aalborg. Der er nemlig forskellige regler alt efter, hvor hvilken by/kommune, man færdes i.

Det er Aalborg Kommune, Nordjyllands Politi og SSP-Samarbejdet, der er gået sammen om kampagnen.

Læs mere om indsatsen et Trygt Natteliv

Del indhold