Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Fortsæt med at gøre livet surt for tyvene

Fortsæt med at gøre livet surt for tyvene

Netop offentliggjorte tal fra Danmark Statistik viser, at der i årets andet kvartal blev anmeldt 3.106 indbrud i private hjem. Det er knap 7 procent lavere end samme periode sidste år.

Danskerne giver fortsat indbrudstyvene kamp til stregen, og dermed fortsætter indbrudstallene med at falde i 2. kvartal i år. De nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2. kvartal 2023 blev anmeldt 3.106 indbrud i private hjem mod 3.323 i samme periode sidste år.

Indbrud i boligen er en ubehagelig og oplevelse, som rammer rigtig mange danskere, derfor er det vigtigt at fortsætte med at gøre livet surt for tyvene og mere sikkert og trygt for en selv. Der er flere måder, hvorpå du selv kan forebygge indbrud i din bolig.

  • Etablér nabohjælp. Aftal med dine naboer og andre på vejen, at I holder øje med hinandens bolig, og får den til at se beboet ud, når I er væk. Lad naboen tømme postkasse og skraldespand, parkere bilen i din indkørsel og gå rundt om huset 1-2 gange om dagen og holde øje med fremmede personer i området. Bestil gratis klistermærker på nabohjælp.dk og sæt dem på postkassen. Download app’en Nabohjælp på din smartphone – med den kan du blandt andet invitere nabohjælpere, se hvornår hinanden er på ferie, og få/give besked, når huset er tjekket.
  • Beskyt huset mod indbrud. Sørg for at sikre vinduer, døre og låse.
  • Få frit ind- og udsyn. Undgå for eksempel at have for høj hæk og plankeværk eller træer og buske, der kan skjule en tyv, der er ved at bryde ind.
  • Lås haveredskaber og værktøj inde - sæt en kraftig hængelås på dit skur.
  • Installér udendørs lys med sensor

 Læs mere på Trygfondens hjemmeside

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Aalborg Kommune
Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen