Skip til hoved indholdet
    Hjem Liste over nyheder på Tryg Aalborg Centralt parkeringshus under massiv forvandling

Centralt parkeringshus under massiv forvandling

Aalborg Kommunes parkeringshus ved Aalborg Kongres & Kultur Center på Vesterbro gennemgår i øjeblikket en massiv makeover, hvor facadebeklædninger og alle faciliteter fornyes.

Et hold kreative street-art kunstnere, anført af Johnny Hefty, har fået til opgave at dekorere en etage hver, som skal give parkerende gæster en ganske særlig visuel oplevelse.

Efter mange år med en omskiftelig tilværelse besluttede byrådet i 2022, at parkeringshuset ved Aalborg Kongres og Kulturcenter skulle totalrenoveres. Indenfor det afsatte budget, blev der således givet mulighed for at omdanne det gamle grå betonbyggeri til en farverig, kulturperle midt i Aalborg.

Rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen udtaler:

"Det er en fornøjelse, at vi nu kan begynde at se resultatet af renoveringen af parkeringshuset, som det lykkedes at få afsat midler til ved budgetforhandlingerne sidste år. Parkeringshuset gennemgår lige nu en stor, positiv forvandling - man kan vel nærmest sige fra en grim ælling til en smuk svane. Jeg har ved selvsyn set, hvordan parkeringshusets indvendige vægge sender de besøgende på en lille oplevelsesrejse til nogle af Aalborgs attraktioner. De flotte vægmalerier tager os blandt andet med et smut forbi Aalborg Zoo, AaB's hjemmebane og Musikkens Hus - det er en helt anden oplevelse, der møder de parkerende gæster, end det tidligere ret så skumle parkeringshus kunne præstere. Og det er ikke kun indvendigt parkeringshuset får en make-over. Også udvendigt kommer der begrønning og gavlmalerier, som byder de parkerende gæster velkommen. Jeg håber, at vi med renoveringen, har skabt nogle rammer, som gør parkeringen til en tryg og god oplevelse", slutter rådmanden.

Det er Aalborg-drengen Johnny Hefty, der også er kendt som nordjysk rapper og graffiti-fænomen, der har samlet et hold af forskellige kunstnere, som alle har fået en etage i parkeringshuset med hver deres kunstneriske frihed, dog under det fælles tema 'En tur rundt i Aalborg'. Holdet tæller foruden Johnny Hefty, Lars Pank, Mester88, Burn on og Richard Holmes:

Johnny Hefty udtaler på holdets vegne:

- "Det er fedt at være en del af sådan et kæmpe projekt. Det er ikke kun store internationale kunstnere, der får lov til at dekorere byen, men os lokale gutter har fået en unik mulighed for at sætte vores fingeraftryk, som forhåbentlig kommer til at blive hængende mange år ud i fremtiden", lyder kommentaren fra den gamle Aalborg-dreng med den velkendte mugne ræv i bagkataloget.

Parkeringshuset har i mange år stået hen, så fornyelsen af faciliteterne kommer på et godt tidspunkt. Moderniseringen af parkeringshuset omfatter nye facadebeklædninger, elevatorer, lys, vandanlæg, overvågning, nye vinduer og døre (branddøre), nye fuger og en hel del betonrenovering.

Udover at parkeringshuset gøres langt mere attraktivt for de besøgende, er tanken samtidig, at den nyetablerede 'kunsthal' skal understøtte Aalborgs position, som innovativ kunstby.

Rådmand Jan Nymark Rose Thaysen glæder sig til Grand Opening, hvor de nye flotte parkeringsforhold og den helt specielle, visuelle oplevelse gives videre til borgerne. Til foråret vil der ligeledes blive lavet et kæmpe gavlmaleri på facaderne mod nord og vest. Dato for åbningsceremonien, hvor rådmanden klipper den røde snor, vil blive afsløret senere.

Baggrund

  • Parkeringshuset ved Aalborg Kongres og Kulturcenter har gennem flere år trængt til en renovering og er gennem de senere år blevet stadig mindre benyttet af byens parkanter.
  • I 2020 begyndte Aalborg Kommune at indhente tilbud på renovering af parkeringshuset og sammenligne prisniveau på entreprisen for moderniseringen af parkeringshuset.
  • I 2022 blev der bevilliget 7,9 millioner kroner til projektet med en total renovering af parkeringshuset både udvendig og indvendig.

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Aalborg Kommune
Børne- og Familieafdelingen
Sønderbro 12
9000 Aalborg

Telefon: 99 82 34 20
CVR-nummer: 29189420
Tovholder Aalborg Kommune: Karen Sander Graven-Nielsen
Tovholder Nordjyllands Politi: Knud U. Rasmussen